Wednesday, March 04, 2009

Wednesday Recipe: Colombian Mango Salad

I have been hooked on this salad since my friend Jenny made it for me a year or two ago!

Colombian mango salad
2 hard* mangoes
2 celery stalks
Cherry tomatoes
Walnuts
2 dl Greek yoghurt
Dijon mustard (or other mustard of your choice) for taste
salt & pepper

Cut the mango and celery in cm size pieces. Cut the tomatoes in half or throw them in whole, the same with the walnuts. Make a dressing with the yoghurt, mustard and salt & pepper to fit your taste.

Goes really well with grilled chicken. Enjoy!

* Why is it that when I'm looking for ripe mangoes there are none to find but when I really want hard, unripe ones, the only ones available are the ready-to-eat ones??

10 comments:

  1. Hej! Ville bara säga att det är jättekul att du har hittat till min lilla blogg! Och jag har exakt samma problem, fast med avocado! VARFÖR är den alltid stenhård på fredagskvällen, när man vill ha den till räkor, eller guacamole? men geggamjuk på måndagen, när den inte alls passar med korvstroganoffen??? Kram

    ReplyDelete
  2. Lia - Detsamma! Jag har faktiskt skrivit om avokado tidigare men minns inte om det var i ett inlägg eller i en kommentar :) Nu har de ju börjat sälja "ready-to-eat"-avokado i mataffärerna men de är ju så dyra! Man får helt enkelt planera mera om man man gör med Systembolagsbesöken hahaha! Petra i Puerto Rico skrev att t o m där har de samma problem med avokado fast man skulle kunna tro att de växer där (men det kanske de inte gör?).

    ReplyDelete
  3. Vi har samma problem här. Köpte avocado i fredags, men de är fortfarande stenhårda. Och nu i icke-myr-säsong kan jag ha dem framme på bänken för att mogna, så det är inte det att de ligger för kallt.

    Gott recept! Ska testas när mangona är mogna igen.

    Kram!

    ReplyDelete
  4. Det här lät ju riktigt smarrigt! Skall prova i helgen och äta med min hubby ;)
    Tack för tipset.

    ReplyDelete
  5. Marianne - Jag har lärt mig att köper man dem mogna så ska de i kylen direkt och då kan de hålla sig där ett par dagar utan att bli dåliga eftersom "processen" stannar av (antar jag). Om de är hårda ska de helst ligga framme tills de mognar då de måste in i kylen snabbt :)

    Prova! Det är supergott! Men mango ska vara hård, dvs inte för mogen. Det blir mycket lättare att tillaga då också, skära den i bitar dvs.

    Taina - Tyvärr gillar inte min sambo selleri och det är ju lite tråkigt utan så jag gör den inte så ofta. Men annars är det en klar favorit! Du får rapportera vad ni tyckte!

    Kram till er båda!

    ReplyDelete
  6. Ok what do I look for in a good mango? I never get them because I don't really know what's a good one and what is a bad one and we are missing out on a nice fruit!

    ReplyDelete
  7. Harley's world - Well, like avocados I guess; soft, not to hard. If you want to eat them right away that is. If you want to make this salad they should be hard. Mangoes are so good - you really need to try!

    ReplyDelete
  8. Det där ska jag testa! Jag som inbillar mig att jag inte gillar selleri kommer förhoppningsvis bevisas ha haft fel.. :) Kram och trevlig fortsatt helg!

    ReplyDelete
  9. Det receptet måste jag av förekommen anledning pröva nån gång (kan man lämna bort selleri? Gillar inte...) Har en colombiansk kokbok i köksbokhyllan, ska se om just det här receptet råkar finnas där också :)

    ReplyDelete
  10. Emmama - Peter tycker inte heller om selleri (han ogillar allt som påminner honom om lakrits) men jag tycker både han och du ska ge det en chans! Trevlig söndag!

    Strandmamman - Vore intresant att höra om receptet finns i din colombianska kokbok! Jag tror det blir lite tråkigt utan selleri efter det bryter av mot den sötare mangon, men du kan ju prova. Men annars tycker jag du ska ge selleri en chans, som jag skrev till Emmama!

    ReplyDelete