Friday, March 20, 2009

Best Right Now

Intermission in the Swedish competition ahead of Eurovision (i.e. just a bonus performance, NOT one of the competing songs).



But the Russian Embassy in Stockholm is not too happy and wants an official apology from Swedish Television...Maybe because this year's Eurovision actually takes place in Moscow. What do you think?

5 comments:

  1. Ha ha, jag såg bara slutet på det här inslaget förra helgen och undrade vad det var för konstig låt! Mina föräldrar och jag hade sagt att vi ABSOLUT INTE skulle se melodifestivlen (vi är lite anti, ha ha) men i väntan på någon film på en annan kanal såg vi omröstningen men inga låtar! Jag förstår inte att folk orkar titta på en massa deltävlingar etc.
    Tack iaf för att du la upp Tingeling eftersom jag ju så klart läst i tidningarna om allt rabalder runt den ryska ambassadens reaktion - tycker ju verkligen att de överreagerat och även om de ville protestera så var ju deras kommentar om inspärrning på mentalsjukhus etc ganska skrämmande (och inte särskilt diplomatisk) med tanke på landets historia!
    Kram och tack för igår!

    ReplyDelete
  2. Petra - Jag hade missat kommentaren om mentalsjukhus! Har inte följt debatten så noga förutom att jag vet att det varit några turer. Jag tycker i alla fall att Tingeling var bäst - den borde ha tävlat och vunnit! ;)

    Vi var ju i Fuerteventura men det visade sig att vi hade SVT Europa på rummet (många svenska turister där) och jag råkade slå på just vid kl 20 svensk tid (kl. 19 för oss) medan jag gjorde mig i ordning för middagen. Annars hade vi nog inte tittat. Hade ju knappt koll på att det var lördag då. Vi skippade dock omröstningen. Eller, vi såg delar av den - några komiker var roliga - men sedan var det dags för käk! :)

    Tack själv & kram!

    ReplyDelete
  3. Jag håller med. Det här var så roligt! Trevlig helg!

    ReplyDelete
  4. Jag har också bara läst men inte sett omtalade tingeling. Så kul du tog upp det och visade youtube-klipp. Tja, vad säger man. Jag tycker ju verkligen inte det var nåt att reagera så starkt på...
    Förresten, noterade din lästa böcker lista. Måste fråga om du tyckte Paris-Dakar var bra? Funderar på att beställa den nämligen.

    ReplyDelete
  5. Maisoui - Jag har Tingeling på hjärnan nu vilket inte är lika kul dock! :) Trevlig helg till dig också!

    Anne - Kul att du fick se den då! De kan ju iofs att vara svårt att se det från deras perspektiv när man inte är ryss men hur mycket har inte amerikanarna och andra skämtat om ryssar och hur mycket skämtas det inte i världen om svenska stereotyper!

    Paris-Dakar är ju en samling noveller, några långa och några korta och med varierande kvalitet. Så jag tycker definivt den är värd att läsa men kanske inte värt det om det kostar en massa extra att beställa den till USA? Du kan ju låna den av mig om vi ses i Sthlm i sommar? Jag kände till den för att jag var på ett föredrag där olika debutförfattare läste ur sina böcker och just Jens Liljestrand är sambo med en kompis kompis!
    Kram!

    ReplyDelete