Monday, March 02, 2009

Pretty Cool

The Swedish EU Presidency* logo was launched today. I think it's get a pass. Simple but elegant (I want to use the Swedish word "snygg" but there's no good English equivalent in this context).


* Sweden will hold the Presidency July-December this year. The woman in the picture is Sweden's EU Minister Cecilia Malmström.

8 comments:

  1. Jo den var faktistk riktigt snygg! Jag gillar den enkla rena logan!
    Kram!

    ReplyDelete
  2. Stilren! Och så svenskt ;)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Saltis och Taina - Precis, enkel och stilren! Läste lite mer om den idag. Det är ett litet Stockholmsföretag som heter Bacon som designat den för 1,3 miljoner kronor.

    Vad den ska symbolisera:
    "Ledord i arbetet med att ta fram logotypen har bl a varit öppenhet, dialog, vardagsnära, klimat och ljus."

    En sak som jag inte tänkt på men som har uppmärksammats är att loggan påminner om SonyEricssons symbol. Men strunt samma, den är snygg ändå!

    ReplyDelete
  5. Fin!

    För övrigt var Cecilia Malmström och föreläste när jag gick på gymnasiet. Men då var hon ju inte EU-minister förstås. Bara en gammal flamma till läraren som var up and coming inom FP.

    ReplyDelete
  6. Skolfröken - "Gammal flamma" haha! Dina gamla lärare verkar ha levt roligare liv än mina! Jag röstar in på FP själv men jag tycker hon är en av de bättre ministrarna.

    ReplyDelete
  7. Jo, den är snygg. Men hade vi inte redan en? Och jag kan inte låta bli att förundras. Någon har fått 1,3 mille för att sitta och rita det här? Nu låter jag negativ, men vi har inte råd med dittan och dattan, samtidigt som vi har råd med det här?

    Och jo, jag vet att det är viktigt att ha rätt profil utåt och allt det där, men ändå? För hade vi inte redan en?

    ReplyDelete
  8. Marianne - Du menar vår förra från 2001? Jag tror de inte vill återanvända. Varje ordförandeskap skapar nytt. 1,3 mille kan verka mycket men det största arbetet var säkert att ta fram 5 loggor varav en blev vald. Sedan är det slipsar och sjalar som tillkommer också :) Fast designarbetet med dem kostade säkert ytterligare :(

    ReplyDelete