Thursday, September 10, 2009

More Ikea News

It's not just the Swedish hamburger chain Max that can drive McDonald's out of business* (which happened in the Swedish city of Umeå, or perhaps it was Luleå...?). Now Ikea's best-seller Billy bookcase is challenging the Economist's Big Mac index at providing the best global price comparisons.

According to the Billy index the United Arab Emirates is the place to go for a bargain Billy, while Billy lovers should avoid shopping in Israel. And the Swedish price is lower than average!

* Or perhaps it is Bloomberg putting the Economist out of business...
Source: The Local

10 comments:

  1. Jag GILLAR dina IKEA-news, det glädjer mig! :)

    ReplyDelete
  2. Coolt!

    Jag tror det var i Luleå under tiden jag studerade där. Mötte nämligen the founder of Max. Han satt då i rullstol tyvärr efter en dykolycka...men McDonald´s försvann ett tag därifrån. Nu vet jag inte hur det är.

    Kramar

    ReplyDelete
  3. Kul! ;-)
    Här har vi dock varken Billys eller BigMacs. En eller annan McD cheesburgare kommer dock hit med flyget när antingen pojkvännen eller dennes bästis har varit i Europa. Bara en dum grej de gör - köper till varandra alltså (och tyvärr funkar det bara med burgarna utan sallad, eftersom det ju tar något dygn innan de kommer från kök till middagsbord, därför bara cheesburgare)... ;-)

    ReplyDelete
  4. Emmama - Jag får försöka hålla utkik efter fler då och ha en månatlig Ikea-runda eller nåt! :)

    Taina - Då är det nog Luleå det var. Det är väl hans söner som driver det nu tror jag. Tror faktiskt inte att McDonald's kommit tillbaka.

    Lullun - Inget Ikea i Grönland alltså? Fast jag hade nog inte väntat mig det heller. Och inte ett McDo heller. Kanske om Nuuk var lite större. Hur många är ni igen? 15000? Jag vet inte om jag skulle vilja äta en ett dygn gammal cheeseburgare... Fast kul grej ändå!

    Kram tjejer!

    ReplyDelete
  5. Nej, jag äter inte heller av dem. ;-) Och nej, varken IKEA eller McD. De senare kväver att det ska bo minimum 60.000 i området om de ska starta upp en restaurang och vi är 56.000 på ett område motsvarande 1/4 av USA eller 5 ggr Sverige, så de kommer vist inte hit på ett tag... ;-) Och jo, det bor 15.000 i Nuuk.

    ReplyDelete
  6. Lullun - Nej, det är nog ganska kört för er :) Fast man skulle ju tänka sig att något annat företag specialiserade sig på att köpa in Ikeamöbler eller nåt.

    ReplyDelete
  7. Marianne - Tumme upp! Men vad tycker DU om nya typsnittet då (se tidigare inlägg)?!

    ReplyDelete
  8. Jag har alltid gillat typsnitt med eh, vad heter det, ligaturer? bättre än de moderna. Tycker det är mer lättläst. Fast det är inte någonting jag hakar upp mig på heller. Men alltid när jag får bestämma blir det Times New Roman och liknande.

    Kram!

    ReplyDelete
  9. Marianne - Min chef gillar Garamond och använder bara det. Jag tyckte det såg konstigt ut i början men nu har jag vant mig :)

    ReplyDelete