Sunday, September 20, 2009

...and burgers on the grill!



5 comments:

  1. Vilken sommar ni har!! Indiansommar! Vad härligt för er!
    Ser mysigt ut med Peter grillandes på balkongen. Hoppas burgarna blev goda, men det blev de med all säkerhet!
    Det ser ut som om vi har precis likadant väder, fast det är väl varmare här, uppåt 25 grader.
    NJUUT!!
    Vi ska på kräftskiva på lördag, precis som du var i helgen. SKA bli så GOTT!!

    ReplyDelete
  2. Underbart, där skulle man ju vara! :)

    ReplyDelete
  3. Annika - Verkligen! Det var iofs lite svalare nu i veckan men helgen blev fin! Och det är ju att föredra eftersom man ändå jovbbar i veckan. Vi hade ju inte direkt 25 grader men 20 var det nog i alla fall!

    Burgarna blev mycket goda! Särskilt med avokado och mozzarella istället för den "vanliga" modellen. Vi ville egentligen grilla portobellosvamp men vi hittade ingen på vårt lilla lokala Konsum och orkade inte gå längre.

    Kul och gott med kräftskiva! Du lär väl amerikanarna att äta mer än bara stjärten på kräftorna (såg ett program på TV där en kock sa att de inte äter klor och annat i USA?)? Jag äter inte ALLT som vissa gör men det mesta förutom huvudet/kroppen i alla fall!

    På tal om uttrycket "Indian summer" hörde jag den här förklaringen på jobbet häromdagen (det finns många teorier men jag tyckte den här lät logisk):

    Finally, another hypothesis, not at all in the American Indian "camp" of theories, was put forward by an author by the name of H. E. Ware, who noted that ships at that time traversing the Indian Ocean loaded up their cargo the most during the "Indian Summer", or fair weather season. Several ships actually had an "I.S." on their hull at the load level thought safe during the Indian Summer.

    Annars skrev de "I.W." för "Indian winter".

    http://www.crh.noaa.gov/dtx/stories/i-summer.php

    Emmama - Man får passa på att grilla så mycket det bara går innan hösten kommer. Fast vi är faktiskt kända för att grilla mitt i vintern också; det funkar ju bra när man har gasolgrill!

    ReplyDelete
  4. Härligt, vi firade alltså denna "sensommar" på samma sätt. Finns ingen bättre burgare än de man grillar själv!

    ReplyDelete
  5. Pappabloggen - Missade din kommentar förut. Visst är de de godaste hamburgarna man kan äta!

    ReplyDelete