Sunday, September 20, 2009

Crave Fish


Crayfish season is one of those things I long for all summer. This year I've only been to one crayfish party though so it was nice to share some of these delicacies with Peter and two friends tonight. Claw, claw!

7 comments:

  1. Ja vad gott! Jag har inte ätit kräftor på flera år - tala om katastrof. Gillar det verkligen!

    ReplyDelete
  2. Millan - Mumsigt var var det var!

    Emmama - Oj, då måste du planera in det till nästa Sverigebesök som infaller i augusti-september. Fast jag tror vissa fiskmarknader (t ex Östermalmshallen där vi köpte våra) säljer kräftor under en längre period än vanliga affärer, kanske inte svenska kräftor dock.

    ReplyDelete
  3. Det blev ju en räkskiva i San Juan i fredags eftersom det är omöjligt att hitta kräftor men det blev kul och gott ändå!! Men jag hoppas på en riktig svensk kräftskiva nästa sommar...
    Kram!

    ReplyDelete
  4. Petra - Vi åt faktiskt räkor också så det var lite både ock. Rökta räkor faktiskt. Det blev ju lite mycket av det i Skåne i somras men nu kände vi oss redo igen :)
    Kram!

    ReplyDelete
  5. Har precis fått veta att det finns mängder med kräftor här i Egypten. De är inplanterade i Aswan-dammen för att hålla ordning på ett eller annat, vad det nu var. Och så har de spridit sig så att de finns nu i hela Nilen och alla kanaler som går från Nilen ända upp till Deltat. De är så många så man kan höra dem på kvällarna när man går vid en kanal. Men de går inte att äta, för mycket tungmetaller i vattnet ...

    ReplyDelete
  6. Marianne - Intressant! Synd att man inte kan äta dem bara :(

    ReplyDelete