Monday, April 20, 2009

Spring "Fika"




Yesterday I met a friend at Mälarpaviljongen and we sat in the sunshine with our coffees. It was nice but a stark contrast to last weekend's 20 degree temperatures. I think you can see that from our clothes! (This is my first attempt to blog from my mobile phone and looks like it's working!)


Fika is a Swedish word for having a coffee/cup of tea and cake/cookies/bisquits. Also a verb, as in "to fika". Great word.

10 comments:

  1. Det ser onekligen kallt ut! Men sol i alla fall ;)

    Jag har inte bloggat från min mobil än. Kan läsa men har inte bloggat. Facebookat däremot. Men nu tyckte sonen jag skulle köra med Twitter istället. Jag är för gammal sa jag. Hahahaha.
    Kram

    ReplyDelete
  2. Precis som här! Vi hade 26 grader i lördags men idag var det typ 10 och hällregn och jääääääättekall vind! Brrrr!!!! Tror de här tempskillnaderna gör att konstrasten blir så mycket större också. Man inser HUR det KAN vara på våren men så bara pang så är det november igen!!!! Jaja, värmen kommer väl åter.
    Er fika ser iallafall härlig ut! Ni hade ju sol! :-)
    Kram!!

    ReplyDelete
  3. Det ser väldigt svenskt ut, alltså fikar ute i solen trots att det är svinkallt :-)

    ReplyDelete
  4. Taina - Det var kallt! Och det blåste en del. Men med solen i ansiktet och en filt kring axlarna/halsen så var det skönt.

    Med tanke på att jag har haft den här bloggen i över fyra år borde jag ha mobilbloggat för länge sedan men det har inte blivit av. Men nu kommer jag nog bli lite beroende av det. Det är ju mycket smidigare att lägga upp bilder direkt från mobilen istället för att behöva föra över bilderna till datorn med en sladd.

    Har inte twittrat heller för jag är nöjd med min blogg och man kan ju lägga upp korta rader på bloggen också om man vill. Men vi får se, det kanske är nästa steg! :)

    Saltistjejen - Ja, det är väl typiskt aprilväder! Idag är det väl 5-6 grader men i helgen ska det bli 20 igen! Men som svensk är man ju ute i alla väder! :)
    Kram!

    Skolfröken - Precis, man måste ju leva upp till förväntningarna på ens nationalitet! :)
    Kram!

    ReplyDelete
  5. Aprilväder precis!! Men så härligt ändå att sitta ute och fika!
    Kul att det går att blogga från mobilen, det går inte med min värdelösa amerikanska mobil... Saaaaknar min fina rosa Nokia som jag använder i EUropa!
    Kram!

    ReplyDelete
  6. Petchie - Man SKA ju sitta ute på våren alltså, oavsett väder! Speciellt om det är sol! :)
    Kan tänka mig med det jag vet om amerikanska mobiler att det nog är lite svårare att blogga från en sådan...Trist! Din rosa Nokia låter fin fast jag inte sett den haha!
    Kram!

    ReplyDelete
  7. Fika är UUUUUUNDERBART! Och så otroligt svenskt!!

    ReplyDelete
  8. Mz.olsson - Jag är med i en grupp på Facebook som vill göra "fika" till ett ord i engelsk språket haha :)

    ReplyDelete
  9. I Love fika! Jamen finns det inget motsvarande på engelska...trodde jag.hoppas ni får tilldet!

    ReplyDelete
  10. Barbamorsan - Man kan ju säga "go for coffee" men det är inte samma sak. Innebörden med "fika" är ju att man både dricker och äter något gott, och det i ett ända ord. Dessutom är ju fika en institution i Sverige - på många arbetsplatser fikar man ju två gånger om dagen. Och det är nog vanligare att folk bjuder hem folk på fika snarare än en drink eller på middag.

    ReplyDelete