Wednesday, April 29, 2009

Spring Fresh



No time for Wednesday recipe today as I was busy sewing and putting up new curtains in the kitchen/dining room. I haven't really gotten used to them yet but I like the pattern a lot so it should feel like home again soon! Recipes was still an ingredient in my evening however as we've been planning what hors d'ouvres to serve at our Walpurgis Eve (slash Peter's birthday) party tomorrow. More on that later!

15 comments:

  1. Vilken tjusig gardin - verkligen jättesnyggt tyg! Får man fråga var det kommer ifrån? JAg är ganska sugen på att köpa på mig några roliga tyger när jag är hemma i sommar - kanske göra en tygtavla à la Desiree!
    Ha en härlig Valborg och 1 maj!
    Kram

    ReplyDelete
  2. Åh, vad fint! Jätteläckert, gillar det verkligen. Frågar som Petra, vad är det för tyg?

    ReplyDelete
  3. Petra - Tack! Jag köpte det faktiskt genom Jotex (kollade in katalogen hemma hos mamma och fastnade för dessa). Panelgardinerna finns fortfarande men metervaran tog slut snabbt. Tyvärr, för jag har ett litet fönster till i köket där jag ville ha en liten kappa. Får kolla om det kommer in mer tyg senare alternativt får jag ta upp någon av färgerna och köpa det tyget någon annanstans.
    Har förstått att PR inte firar första maj utan "labor day" i september istället, men jag får önska trevlig helg istället (en dag tidigt)! Kram!

    Saltistjejn - Tack!! :)

    Anne - Tack :) Gillar tyget jättemycket men det känns jättekonstigt just nu. De gamla gardiner satt ju där i över två år och innan dess hade Peter dem i sin gamla lägenhet (dock i vardagsrummet så jag fick sy om dem lite). Med de nya, eftersom jag valde panelvarianten så tar de upp mer plats av fönstret så att säga. Iofs är de ganska ljusa och släpper igenom ljuset ändå men jag kanske syr om dem senare så att de drar ihop sig lite och är lite veckade om du förstå vad jag menar.
    Du kan se längre upp i mitt svar till Petra var jag köpte tyget!
    Kram!

    ReplyDelete
  4. Jättefina gardiner! Har lite svårt att hitta snygga tyger här. Åker till IKEA och fyndar då och då. De kör ju gärna med tjocka och tunga gardiner ELLER ultratunna. Blir smått tokig. Köpte i alla fall en symaskin så jag inte behöver köpa färdiga gardiner. För de är INTE snygga. Tycker jag.
    Trevlig Valborg på dig och gratta "gubben".
    Kramen

    ReplyDelete
  5. Din P och Kungen delar alltså födelsedag!
    Hoppas ni har ett kul valborgs/födelsedagsifirande!
    ps tack för gardininfon ds

    ReplyDelete
  6. Underbara gardiner!! De skulle jag också vilja ha! Älskar mönstret och färgerna!! De hade passat här hos mig. Håller med Taina - har väldigt svårt att hitta snygga gardintyger här!! Kanske ska passa på i Sverige i sommar?? Var köpte du det här snygga tyget?? Vart ska jag gå, nåt tips????

    ReplyDelete
  7. You SEW!!! I'm mighty impressed. The curtains look very cheerful.

    ReplyDelete
  8. Taina - Tack! Ikea måste ju ändå ha ganska bra utbud? Samma som i Sverige? Kan tänka mig att det går att hitta en hel del snyggt, särskilt i New York, men att de är gedigna, dyra tyger och kanske tjockare än vad man vill ha, som du säger. I England är det ju ofta tjocka gardiner för att hjälpa till att isolera. I USA tyckte jag att folk oftast hade inga gardiner - t ex sådana där persienner, lameller heter det väl? - eller ordentliga gardiner som de fick uppsydda och sedan inte bytte på 10 år. Oftast matchande med överkastet. I Sverige vill man ju gärna byta då och då. Jag byter inte till julgardiner osv men nu kände jag att det var dags, efter 2½ år med de förra.

    Anne - Han fyllde egentligen redan den 16 april men det blev inget firande då. Så tyvärr delar han inte födelsedag med kungen. Men när jag fyller år i januari så är det kungens namnsdag så då flaggas det för mig hihi!
    Det var en kul fest, dock mådde jag inte så bra dagen efter. Har inte mått så dåligt på år och dar :( Börjar bli gammal helt enkelt.

    Mz.olsson - Dessa är från Jotex så ett tips är att kolla på deras sida och sedan låta leverera till dem ni ska hälsa på. Just denna gardin är dock slut i metervara och finns bara i panelvarianten (om det inte kommer in nytt tyg vill säga). Jag tycker dock en del hos Jotex är jättefult men ibland kan man hitta något fint. Men å andra sidan är det väl bra att de har något för alla smaker.
    Lite andra tips är Åhléns. Deras affär vid Sergels Torg i Stockholm är ganska välsorterad. Sedan finns det en tygbutik lite längre ner på Drottninggatan. Tror det är precis efter Pub-varuhuset på höger sida. Det finns även en bra tygaffär på Söder ungefär vid Mariatorget. Den ligger på en tvärgata så den är lite svår att hitta men du kan kanske söka på nätet. Minns inte vad den heter. Marimekkobutiken på Norrmalmstorg har också jättefina tyger och det finns även en tygavdelning på NK. Ett annat alternativ är tygaffären på Sveavägen, ungefär i korsningen Kungsgatan-Sveavägen.
    Lycka till!

    ReplyDelete
  9. Edina - Actually, I haven't finished these ones yet. The machine I borrowed from my mum had a missing part (really need to get my own) so I have just prepared everything and put them up. But I still need to sew them. But fortunately no one will spot the needles unless they crawl on the floor by the window/under the table. But yes, I can sew :)

    ReplyDelete
  10. Å vilka snygga gardiner det blev. Jag har också sytt gardiner idag, men jag vågar nog inte lägga upp någon bild på dem :-)

    ReplyDelete
  11. Skolfröken - Tack tack! Jo, det vågar du nog!

    ReplyDelete
  12. Vilka kanonfina gardiner! Jag haller ocksa pa att fixa med just gardiner har hemma idag men det blir inte ratt helt enkelt....Tror att jag forsokert kompensera att moblerna ar fel med nya gardiner men ratt blir det INTE!!
    Dina gardiner var dock kanonsnygga och verkligen varfrasha! kram

    ReplyDelete
  13. Millan - Tack! Så du tycker du har fel möbler? Eller så kanske det bara är en vanesak? Du får lägga upp en bild så får vi läsare avgöra :)
    Kram

    ReplyDelete