Wednesday, January 12, 2011

Introducing Isolde

We came home from the hospital yesterday and are settling into a routine (though there's no routine really!) of breast-feeding, changing nappies and sleeping - that's about it! :)

Thank you so much for all your congratulations and best wishes!

A few hours old


One day old


More and newer photos coming soon (once we have had a chance to upload them from the camera)!

32 comments:

  1. Åh vad fin hon är!!!!
    (Fast jag såg faktískt korten redan igår då den stolta mormodern hade skickat dem vidare till Anders & Bicke...)

    Vi är jättenyfikna på det lilla underverket och kommer gärna och hälsar på och gratulerar lite längre fram. När ni har kommit i ordning och känner att ni orkar. Kanske lite längre fram i januari, så kan vi gratta dig på din dag samtidigt :)

    Stor KRAM till hela familjen från oss.

    ReplyDelete
  2. Å hon är helt ljuvligt fin!!!!!
    Ni har valt ett vackert namn också tycker jag! :-)
    Så härligt. Ta det nu lugnt och börja lära känna varandra lite.
    Många varma kramar till hela familjen!!!

    ReplyDelete
  3. Vilken otroligt fin liten tös. Med vackert namn!
    Njut, bara njut av att vara hemma tillsammans nu.

    Kramar

    ReplyDelete
  4. Vad söt hon är den lilla Isolde!! Jättefin!!!
    Vad heter hon i andranamn? Nog låter de bägge namnen fint ihop, både för och efternamn.
    Hoppas att ni har det bra därhemma med den lilla dockan.
    Kram!!

    ReplyDelete
  5. Välkomna hem!! Hon är verkligen söt! Och vackert namn har hon också fått. Ja, amning, blöjor och sömn blir nog melodin för er ett tag fram över. Njut! :-)

    ReplyDelete
  6. Så fin, så fin!
    Grattis igen till den lilla!
    Mång akramar//Vic

    ReplyDelete
  7. Awww, congratulations again. I've been wondering if you did go with Isolde after all, and I'm glad that you did. It's a lovely name, for a lovely little girl. :)

    ReplyDelete
  8. Ah sa sot!! Det ar nagot sa speciellt med nyfodda.. magiskt! Jag hoppas att ni mar bra allihop och njuter av den lilla. Stor kram fran bristol

    ReplyDelete
  9. Ps, forresten, vilket jattefint namn!! xx

    ReplyDelete
  10. En liten fin personlighet och med ett mycket fint namn! Lycka till alla och stort grattis än en gång!:D

    ReplyDelete
  11. Mina varmaste lyckönskningar!

    ReplyDelete
  12. Åhh, vad söt hon ät där hon ligger och snusar på. Namnet tycker jag är mycket vackert, Isolde.

    Lycka till och njut nu tillsammans!

    Kram

    ReplyDelete
  13. Hon är verkligen söt och ser ut att trivas. Isolde - vilket vackert och litet annorlunda namn. Kram!

    ReplyDelete
  14. Åh, vad fin hon är! Skulle vilja snusa på henne :) Jättevackert namn också, helt i min smak. Hon ser så "färdig" ut, om du förstår vad jag menar. Många nyfödda spädisar ser så rufsiga ut, men er lilla tjej ser ut som en liten bebis redan som några timmar gammal. Jättesöt!
    När tid och ork finns så vore det väldigt intressant höra mer om din förlossningserfarenhet.
    Oj, vilken omställning det måste vara nu. Att plötsligt ha en bebis hemma och försöka vänja sig vid allting. Så spännande! Hoppas att du mår bra efter förlossningen och inte känner dig alltför trött och mörbultad. Än en gång massor med grattis till er fina lila tjej!
    KRAM

    ReplyDelete
  15. Åh, vad söt! Nu längtar jag ännu mer efter vår bebis! :)

    Förstår att det tar ett tag innan man kommer in i rutinerna, det är ju en så stor förändring! Vad jag har hört så är det bäst att ta det som det kommer o det tror jag ni gör.

    Älskar namnet förresten! Sött, traditionellt men ändå lite ovanligt!

    Grattis igen!

    ReplyDelete
  16. Men titta vilken liten sötnos! Så ny och så fin! Väldigt fint namn också! Grattis igen till nykomlingen =)

    ReplyDelete
  17. Anna - Jag hade tänkt skicka till er men mamma hann före :) Ska precis skicka några fler till er dock! Besök kring min födelsedag låter jättebra! Kanske inte blir just den helgen eftersom Peter ska på ett bröllop i Dalarna då (mamma kommer vara med mig och Isolde) men helgen före eller efter.

    Kram!

    Saltistjejen - Tack! Det tycker vi också! :) Kul att du gillar namnet! Jag svarade aldrig på ditt namnmejl men tanken var att jag skulle ha berättat där att Isolde är ett namn jag gillat sedan jag var 15 år kanske och även om jag försökt tänka andra namn så har det varit svårt att välja något annat. Och Peter kom inte direkt med så många alternativ :)

    Kram!

    Fröken Anki - Tack :) Vi är helt kära i den här lilla varelsen! :)

    ReplyDelete
  18. Skolfröken - :)

    Annika - Vi har inte bestämt andranamn ännu, håller på att kolla släktnamn och välja. Men det blir nog två namn till, ett från min familj och ett från Peters. Jag tycker också det passar jättebra med efternamnet! Kram!

    Bejla - Tack! Idag blev det något nytt i rutinen - manikyr på den lilla; de har ju så vassa naglar redan när de kommer ut! Hon undrade lite vad jag höll på med men var ganska nöjd medan jag filade :) Kram!

    ReplyDelete
  19. Congratulations!
    Cute baby girl!

    ReplyDelete
  20. Victoria - Tack :) Kram!

    Beverly - It was so difficult not to go with it when I have loved this name so long. I tried not to use it at first, waiting for Peter to suggest other names, but he started calling her Isolde, saying that he understood it was hard for me to pick something else :)

    Millan - De är ju så söta, små bebisar och särskilt helt nyfödda! Jag har ju egentligen knappt träffat en helt färsking förut. Nu börjar man ju känna igen hennes minspel och hennes personlighet men det är ju ändå nytt hela tiden! Kram!

    ReplyDelete
  21. Pettas - Tack! Kul du gillar namnet :)

    Olgakatt - Tack!

    Katarina - En till som gillar vårt namnval, kul! Familjen håller ju på att vänja sig, de var väl lite skeptiska först :)

    ReplyDelete
  22. Anne-Marie - Isolde är inte så vanligt som sagt, ca 500 personer i Sverige. Som du kanske vet kommer det från "sagan" Tristan och Isolde som är en gammal keltisk berättelse.

    Anne - Snusa bebis är ju så mysigt! Jag kan meddela att hon luktar så gott :) Vi tycker också hon inte varit så där skrynklig som vissa nyfödda är. Redan när hon kom ut och låg på min mage med blod och fosterfett och allt så var hon ganska slät och fin.

    Jag ska skriva om förlossningen så småningom, kanske mer detaljer än vissa vill läsa men jag tycker inte det är så jobbigt att vara privat och personlig om det.

    Jag är trött pga sömnbrist nu men jag har återhämtat mig från själva förlossningen i den bemärkelsen. Är ju fortfarande öm där ner och så men det hör ju till :) Men som sagt, berättar mer i ett inlägg framöver.

    Kram!

    ReplyDelete
  23. Åh vad kul att få se lilla Isolde. Vilket vackert namn ni valt. Hon ser sååå sööööt ut och sååå liten. Ja nu får ni bara vara och lära känna varandra.
    Kram!

    ReplyDelete
  24. Marie - Förstår att du längtar ännu mer nu! Och jag kan sakna att vara gravid. Inte lika mycket för var dag som går men första dygnet var jättekonstigt och jag kunde känna fantomsparkar i magen tills igår :) Jag kan fortfarande tänka på saker vi gjorde precis dagarna innan hon kom, t ex när vi var ute och käkade kvällen innan det satte i gång, och få den där känslan av hur det var med mysiga magen. Man har ju liksom levt med det i nio månader så den känslan försvinner inte.

    Vi tar det verkligen som det kommer just nu och försöker inte få in direkta rutiner än, alltså det är för tidigt att vänja henne vid någonting, förutom att bli vän med lilla korgen hos sover i (men hon sover delvis hos oss i sängen också).

    Kul att du gillar namnet! Mitt favoritnamn sedan jag var tonåring men jag var ändå lite osäker på om det inte var för ovanligt och Peter har ju tagit ett tag att bearbeta :)

    Kram!

    Annika - Tack flera gånger :)

    Elena - Thank you! Long time no see by the way! How are you?

    Désirée - Tack! Vi förundras varje dag, ja, varje ögonblick, över hur liten hon är! Bäst att njuta för sedan går det så snabbt säger alla! Kram!

    ReplyDelete
  25. Hi Anna,
    I think I sent you a message before. I was the one talking about my experience with epidural with my two pregnancies. I think I used another Google account and my name was Marlene.
    Anyway, I am doing great, thanks.
    Girl! You have accomplished so much in such a short time!!!
    I love your daughter's name. She is such a cuttie!! Looking forward to seeing more pictures.
    Just take very good care of yourself. Take plenty of rest, I know this first weeks are a little crazy, but what a blessing!!!

    ReplyDelete
  26. Ett sådant sockergryn! Njut ordentligt och sköt om er. Kram!

    ReplyDelete
  27. Hej där lilla vän, välkommen till världen!
    Vad fin hon är, er lilla prinsessa :). Sagan om Tristan och Isolde är en av mina favoriter; jag låter alltid eleverna få ta del av den och verkligen sätta sig in i kärleken! Därför tycker jag ju såklart att ni har valt ett underbart, litterärt namn till BD :)
    hoppas att du fick mitt mail Anna?!
    Kram kram

    ReplyDelete
  28. Isolde är ljuvlig :-) Och vilket vackert namn hon fått!

    ReplyDelete
  29. Elena - I thought you were a different Elena! I remember you commenting before. I did end up having an epidural in the end and it really helped, however, I had quite painful contractions anyway. But I'll write more about it on the blog soon!

    Do you have your own blog by the way?

    Västmanländskan - Vi vill nästan äta upp henne, så söt tycker vi hon är! :)

    Lia - Vad kul att du också gillar namnet och att du använder sagan i din undervisning (det är ju så jag känner till den också, från skolan men det var först när jag hörde att Per Mobergs dotter heter Isolde som jag tänkte att det ju faktiskt är ett "riktigt" namn också). Jag fick ditt meddelande på FB - det du menar antar jag, har bara inte hunnit svara! Kram!

    Lotta - Tack :)

    ReplyDelete
  30. Så FIN hon är lilla Isolde! GRATTIS till en så fantastisk dotter! Nu ska jag läsa vidare och uppdatera mig på allt som har hänt hos er, och det är MYCKET!

    KRAMAR!

    ReplyDelete
  31. Marianne - Tack! Jag ligger efter med läsningen hos dig också men ska väl få lite tid till det när hon sover :) Kram!

    ReplyDelete