Thursday, March 11, 2010

Cook-Up

Tonight's activity: wine tasting and pasta making with Alexandra (Swedish chef and winner of Robinson, i.e. Survivor, 1998). Peter's work organised. Fun and delicious!


à la iPhone

7 comments:

  1. Wow, vad cool! Hoppas det blir smaskigt!!

    ReplyDelete
  2. Victoria och Saltistjejen - Ja, det var kul! Vi var så många, kring 65, så vi delades in i grupper (efter inledande mingel, snittar, presentation och olivoljeprovning). Vår grupp hade tur (tycker jag) och fick vinprovning följt av matlagning av huvudrätten (eller pastan; kycklingen gjorde kockarna själva). En anna grupp fick barista följt av pralinbakning. En annan fick förrätter följt av vinprovning och den sista förrätter följt av barista. Bra upplägg tycker jag. Förrätten åt vi ståendes efter första sessionen och resten åt vi senare till bords. Väldigt kul! Och gott!

    ReplyDelete
  3. ER grupp drog jackpot!
    Härligt!!
    Vilken rolig grej, och GOD!!!

    ReplyDelete
  4. Annika - Verkligen! Det var de två grejer som jag helst ville göra! Fast från början visste vi inte att det var det upplägget men så fort jag hörde det så hoppades jag på just det :)

    ReplyDelete
  5. Gud va kul! Lärde ni er några tips?

    ReplyDelete
  6. Skolfröken - Det blev ju bara pastatillagning och där var ju allt nytt eftersom jag aldrig gjort det förut. Men där lärde vi oss att man kan göra degen i en matberedare; man behöver inte göra den helt utan verktyg som gummorna i Italien. Den ska vara så seg som möjligt, den sks vila några timmar och den måste vara i plast så att den inte torkar. Men det kanske står i receptet. Sedan lite tips om hur hantera spritsaren och hur vika ihop pastabitarna till ravioli osv. Även hur man kan "slowcook" kyckling inrullad i plastfolie - plast tål tydligen upp till 120 grader vilket jag inte visste. Även lite tips om olivolja och olika ingredienser/rätter. Sedan en massa vinkunskap. Osv :)

    ReplyDelete