Wednesday, May 27, 2009

Wednesday Recipe: Vegetarian Lasagne

Inspired by Petra's praise of "my" Greek lasagne I wanted to share another delicious lasagne I make sometimes (though it was a long time ago now...) with you. The recipe actually comes from British Sainsbury's but I can't find it online anymore (though I found a video of a similar recipe). Lucky for you I remember the recipe!

Vegetarian lasagne - 4 servings
1-2 yellow onions
2 peppers (yellow, red or orange)
6-8 mushrooms
Zucchini and/or aubergine (or other vegetables of your choice)
500 gr fresh baby spinach
350 gr ricotta cheese
1-2 garlic cloves
1 can chopped tomatoes
1-2 tbsp tomato puré (according to taste)

1½ tsp salt
1 tsp black pepper
other spices such as basil, thyme, oregano - your choice
olive oil for frying
c. 14 lasagne plates

Turn the oven to 200'C. Fry chopped onion, vegetables and pressed garlic in the oil (or margarin) in a big frying pan. Add tomatoes, tomato puré, salt and spices. Stir and let it simmer for a few minutes. Mix ricotta cheese and spinach leaves. Layer vegetable mix, lasagne plates and ricotta/spinach in a ovenproof pan. Finish with ricotta/spinach on the last layer of lasagne plates. Bake in the lower part of the oven for 30 minutes.

Enjoy!

7 comments:

  1. Gott! Älskar all matinspiration man får på onsdagar! :)

    ReplyDelete
  2. Emmama - Kul att kunna inspirera lite! Kram!

    ReplyDelete
  3. Yes, ännu mer recept med färsk spenat - perfekt! Vi köper jättestora askar med färsk spenat på Costco och jag har just nu dille på spenatrecept. Ska absolut testa det här receptet!
    Trevlig helg!
    Kram

    ReplyDelete
  4. Mumma! Jag har precis upptäckt att jag tycker om vitlök, eller inte bara tycker om, jag älskar vitlök. Från att ha vägrat äta det typ...

    ReplyDelete
  5. Petchie - Jag har faktiskt inte gjort den på evigheter så jag ska också ta och göra den snart! Kram!

    Leopardia - Oj, så du har inte gillar vitlök förrän nu! Det som är så gott! Men man kan såklart göra den utan också om man vill.

    ReplyDelete
  6. Det låter gott! Ska prova någon dag!

    Kram!

    ReplyDelete
  7. Marianne - Gör det! Det kan hända att du vill ta lite mer ricotta. Det var länge sedan jag gjorde den så jag bara höftade lite :)

    ReplyDelete