Thursday, December 16, 2010

Snow

Walked home from work in a little snow storm. Now devouring risgrynsgröt and sour dough bread från Valhallabageriet before an afternoon of working from home.

Can you see the Kaknäs Tower?

7 comments:

  1. Vilken vinter! otroligt! men risgrynsgröt är verkligen en av de få saker jag inte kan äta... ;-) Så den är jag inte avundsjuk på!

    ReplyDelete
  2. Låter fint det där. Hörde att ni ska få en hel del snö idag...
    JO, jag är avis.
    men inte ett dugg avis på risgrynsgröten, den får du behålla i svedala!!

    ReplyDelete
  3. Saltis -Ja, tänk att det blev (som det verkar) sådan här rejäl vinter två år i rad! Jag klagar inte i alla fall, det kommer jag göra först i slutet av april :) Så du är ingen risgrynsgrötsfantast? Jag gillar inte Ris à la Malta alls men gröt gillar jag.

    Annika - Nu har det faktiskt slutat för stunden men det kanske kommer mer? En till som inte är särskilt förtjust i risgrynsgröt alltså? Får man vara det som svensk?! ;)

    ReplyDelete
  4. Jösses vad snö! Det går ju inte att se Kaknäs-tornet. Antar att ni bor i närheten av det. Vi bodde på Gärdet i studenthusen där medan vi pluggade. Mycket trevligt läge!

    Åh vad gott det låter med risgrynsgröt. Det blir det till veckan här! mmmm...

    ReplyDelete
  5. Fröken Anki - Det var i alla fall aldrig full snöstorm igår och idag snöar det bara lite "försiktigt" :) Japp, vi bor på Östermalm/Gärdet nära Karlaplan och Fältöversten som du nog känner till om du bodde i krokarna! Vi gillar att ha både stan och naturen så nära och letar större bostad i samma område.

    Du gör egen risgrynsgröt från scratch då eller har du köpt färdig? Finns kanske på Ikea?

    Kram

    ReplyDelete
  6. Haha, jo det får man...
    Fixar inte gröt av ngt slag.
    Gillar inte ris a la malta heller, urrkkk...
    Nä, IKEA har nog inte risgrynsgröt, men jag vet att man kan göra sen själv här med japanskt ris. Grötris finns inte här.
    NO, I am not missing it...
    Lägger ni mandel i gröten på jul också?

    ReplyDelete
  7. Annika - :) Min faster hatar verkligen gröt. Hon låg på sjukhus när hon var sex-sju år och fick havregrynsgröt fast hon inte gillade det och det förstörde grötgenen haha. Fast hon kanske gillar risgrynsgröt förresten?! Måste fråga! Min farmor la alltid mandel i och tror mamma gjorde det när vi var små men inte nu längre. Vi brukar inte ha det på julbordet heller utan mer till frukost nästa dag, eller alternativt till lätt lunch.

    ReplyDelete