Tuesday, December 28, 2010

Sales Finds

First two from Polarn & Pyret and last one from Lindex. Unisex stuff for now - shopping will be slightly easier when he or she has arrived, though I'm still very much a unisex person.






Apologies for the bad photo quality but the iPhone 3GS doesn't always deliver...

12 comments:

  1. FINT!
    Ett hett tips är OMLOTT-bodies! Alltså sådana man inte drar över huvudet. JÄTTEBRA när de är nya. Ofta måste man byta ofta på dem då och de hatar att få saker över huvudet så omlottknäppning är super! Vi ahde inte så många sådana här för i SUA verkar det inte så vanligt, men de vi ahde användes mycket! Jag tror att t ex H&M har just omlottbodies till småttingar! Iallafall har jag hört det. Kolla där!
    Kramar!

    ReplyDelete
  2. Saltistjejen - Jag har en del sådana som jag fått av vänner (vi har fått jättemycket så har knappt behövt köpa något ännu), både kort- och långärmade. Dock har vi av någon anledning fler sådana i stl 62 än 50 och 56 så kanske borde köpa några till. Kram!

    ReplyDelete
  3. Fynd menade jag så klart;)

    ReplyDelete
  4. Det har varit/är så himla kul att läsa dina graviditetsgrejer. Även om jag själv varit osynlig på blogghimlen och legat lågt i månader så har jag aktivt fortsatt vara en sån där fräckis som tjuvläser men aldrig kommenterar :)
    Vilka jättefina kläder du fyndat. Tycker det finns så mycket fina svenska barnkläder, kollade tidigare på bla Lindes hemsida och det är så mycket prisvärt och fint.
    Tycker det finns mer könsneutrala grejer också, mindre tryck. Här tycker jag det är mer sweetie, daddy´s guy och såna där liknande fula tryck. Visst, mycket läckert hittar man ju här också men svenska barnkläder är verkligen så fina.
    Jag shoppade själv en del på H&M (en nyöppnad butik här) nyligen och konstaterade att på deras newborn avdelning så var det inte könsuppdelat (det blev först flick-och pojkavdelning högre upp i åldern) medan det på alla amerikanska butiker jag sett och varit in i så är det könsindelat med olika avdelningar direkt från början.
    Hur som helst, jag gissar på en flicka och att hon kommer den 3 januari. Kör en lite vild gissning på datumet här ;)

    Massor av lycka till med allting som rör förlossning och snart bebisen. Hjälp att han/hon snart är här!!! Tycker du att det gått fort?

    KRAMAR från Anne, nu i vecka 22

    ReplyDelete
  5. Bejla - :)

    Anne - Kul att höra att du har varit inne och tjuvläst! Du kanske t o m orkat igenom alla mina graviditetsdagboksanteckningar som säkerligen resten somnat av ;)

    Jag tycker också att det finns så mycket fint unisex i Sverige. Fast Saltis kanske har rätt i att i de lite äldre åldrarna är det bättre i USA. Eller så kanske det är så i NYC i alla fall. Tror också det beror på hur mycket man följer sådana där modetrender, Hello Kitty och allt vad det är.

    Som du såg har jag lagt till din gissning i listan! :)

    Det har både gått fort och långsamt. Lagom liksom. Jag tycker dock att jag fortfarande inte riktigt fattat att snart har vi en liten bebis här att ta hand om. Men många säger det att det är först när den kommit som man faktiskt förstår. Jag har njutit så mycket av graviditeten att jag inte alls längtat efter att den ska sluta. Det är endast på sistone när jag mått illa på nätterna (kombination av lite halsbränna samt att tarmarna har lite plats) när jag känt så. Annars tänker jag fortfarande inte så mycket på förlossning förutom då och då när det slår mig att "s**t, snart ska jag trycka ut den också!" :)

    Kram!

    ReplyDelete
  6. Jadå, jag har med NÖJE läst alla dina dagboksanteckningar :)
    Jag kan läsa hur mycket som helst sånt här!
    Jag tror du har rätt och det som du säger att många säger, att det är inte förrän bebisen är här som man riktigt kan förstå.
    Jag tycker dock man börjar en förändringsrsa redan som gravid, speciellt för kvinnan kanske. Jag kan också känna att man nog behöver de här nio månaderna på sig också, för att lite i alla fall försöka ställa in sig på det okända, smälta det och så.
    Beträffande förlossningen så tycker jag du gör helt rätt som inte tänker så mycket på det. Kvinnor har ju fött barn i alla tider och ut kommer ju barnet på nåt sätt, brukar jag tänka. Visst förstår jag att det är bra om man lite tänkt igenom en del för förlossningen, läst på och är lite insatt. Men jag kan tycka det är lite för mycket hets och hysteri kring det här förberedandet också. En förlossning är väl verkligen ett tillfälle och upplevelse där precis allting kan hända. Alla planer kanske helt ryker, jag kanske får kejsarsnitt, kanske blir igångsatt eller reagerar helt annorlunda på smärta än jag trott innan osv osv.
    Här började barnmorskan hetsa redan runt vecka 12 "hur har du tänkt och planerat förlossningen" började hon undra och presentera en massa olika förberedande kurser på olika tema.
    Men alla är vi olika hur vi tänker kring detta och förbereder oss inför en förlossning. Nu menar jag inte att jag inte förbereder mig alls, tvärtom. Men måtta med allt tror jag :)
    Oj, lång kommentar igen.
    Återigen, massor med lycka till. Så spännande att du snart är mamma! KRAM

    ReplyDelete
  7. Aha! Bra att ni har fått mycket också för i början växer de rasande fort så en del kläder kan de knappt ha mer än en vecka haha! fast lilla E kunde ha de länge för hon var så yttepytteliten så det mesta var alldeles för stort till henne i början! :-)
    Dessutom har vissa bebbar en förmåga att "kräkas" eller drälla hela tiden när de äter/har ätit och det kan ibland bli byten 2-4 ggr på en dag...! :-)

    ReplyDelete
  8. Anne - Vad kul, då vet jag att minst en har läst dem och inte bara skrollat ner till bilden eller kommentarerna :) Har du förresten iPhone eller androidtelefon? På iPhone finns det jättemånga appar där man kan följa bebisens tillväxt per vecka. Alla appar är inte så bra men jag har hittat några bra som vi haft högläsning från (samt en bok vi fått från barnmorskan).

    Visst är det så att man verkligen behöver de här nio månaderna. De behövs för den mentala förberedelsen också.

    Vi har ju gått på profylaxkurs (tre tillfällen à 2 timmar) samt två föreläsningar (fast kom på att jag nog glömt skriva in det i dagboken??) och det var mycket informativt, nyttigt och kul! Utöver dessa har jag inte läst så mycket för jag tror det räcker. Förutom Gudrun Abascals böcker som jag inte lusläser utan sporadläser. Sedan har vi varit dåliga på att öva på andningen men jag tror den sitter ändå. Man fick även lära sig mycket massagetekniker och annat som kan vara bra under förlossningen.

    Min barnmorska frågade också ganska tidigt och jag kände lite att "s**t, måste ta tag i detta med literatur och kurser, men sedan har hon inte stressat på utan endast frågat då och då. De vill ha mer i journalen om man har gått på någon föreläsning, kurs eller yoga osv. Det är bra att veta för personalen på sjukhuset.

    Men som sagt, jag försöker även vara beredd på att det kan ju gå trögt och sluta med kejsarsnitt. Fick låna en bok om kejsarsnitt av en vän som jag inte läst men kanske borde bläddra igenom den. Det blev kejsarsnitt för henne och hon sa att hon önskade att hon vetat mer innan.

    Bara kul med långa kommentarer! Och svar också förhoppningsvis :)

    Kram!

    Saltistjejen - Ja, man vill ju inte köpa för mycket just för att de växer ju så snabbt. Men jag köpte faktiskt några fler omlottbodies på PoP-rean idag :)

    ReplyDelete
  9. Hihi, jag gjorde också några fynd på PoP-rean häromdagen. De har ju relativt nyligen kommit till USA (tror det kanske var 1 år sen eller så). Även här blev det någa omlottbodies.
    Beställde vagn nyligen, även här blev det en Bugaboo. Känns som jag härmar dig men det är faktiskt inte så :)

    ReplyDelete
  10. Anne - Köpte du online eller finns det en PoP-affär vid er? Vilken färg blev det på Bugaboon? Det är okej om du härmar! ;)

    ReplyDelete
  11. Jag köpte online från PoP, tyckte de hade förvånansvärt mycket att välja på för 50%. Hade inte förväntat mig att så stor del av sortimentet var så nedsatt, men jag klagar inte :)

    Eftersom vi vet att det blir en tjej så valde vi nåt rätt våghalsigt (för mig i alla fall, tycker jag är rätt konservativ annars när det gäller färger). Det blev den cerisa/lila färgen på vagnen. Det var egentligen M som föreslug just den färgen (ser ut som en tuff sportbil, tyckte han :)), själv kanske jag tänkt den röda eller den klarblåa. Men gillar verkligen den cerise så det var ett bra val. Läste de säljer extra tyg för inte särskilt dyr penning alls, så man kan ju alltid byta i framtiden OM man t.ex. mot förmodan skulle få fler barn eller sälja eller det behövs eller... Den gråa basen blev det i alla fall, den kändes helt självklar som val.
    Ni valde röd vill jag minnas, det är ju en perfekt unisex färg för båda könen.

    Jag ville absolut ha liggvagn, vilket ju som du vet inte är särskilt vanligt alls i USA.
    Jag bryr mig inte särskilt mycket i övrigt om barngrejer, vi har t.ex. köpt en enkel vit säng från Ikea, tar gärna emot beggade kläder osv men just barnvagnen kände jag att jag ville ha det jag verkligen vill ha, satsa på den. Bugaboo kändes som ett inte bara snyggt och läckert val utan även som en praktisk och väl användbar vagn under flera år. Dyr javisst men som att man får väldigt mycket för pengarna, de verkar ha suverän service om nånting pajar också. Kanske du resonerat på liknande sätt.

    Har precis i dagarna köpt en bilstol också, den ska funka ihop med bugaboon också så de "stora" sakerna börjar vi ha koll på redan nu. Eftersom vi inte har familj eller den sortens nätverk här som kan hjälpa till och snabbt fixa inköp om man hux flux skulle behöva hjälp, så känner jag att det är en trygghet ha mycket klart innan, förberett. Det kan ju gå som Saltis att man föder mycket tidigare också. Eller som en kompis som mådde så dåligt de sista månaderna att hon varken hade ork eller energi att engagera sig för babyfixande.
    Spännande är det i alla fall!
    .....och snart snart är er lilla här.

    ReplyDelete