News and commentary on the life of the person behind this blog and on events in Sweden and around the world. Personal anecdotes, OP-Eds, reading suggestions, etc. Enjoy, and comment!
Ha ha, vad kul att du blev nyfiken på min gamla barndomsfavorit! Jättegoda med lite smör och ost tillsammans med glögg eller "the" ;-) Gillar att de har behållt den gamla förpackningen. Och du har väl sett att de inte innehåller något fett - jag vet inte hur de bakar dem? Den enda varningen är att de har en tendens att fastna i tänderna... Förresten, ett jättestort grattis i efterskott till bröllopet!! Ni ser ut att ha haft en jättefin dag! Kram!
Beverly - Really? So the "norrlänningar" also like Skånepepparkakor! :)
Olgakatt - Jag har provat nu och jag måste erkänna att jag tyckte de var så där. De var mycket torrare än jag trodde och mer smör hjälpte inte. Men ju mer till er fantaster istället! :)
Bejla - Skönt att veta att jag inte är den enda som missat dem. Peter kände tydligen till dem dock.
Petra - Jag måste tyvärr göra dig besviken och meddela att jag inte tyckte de var någon hit. Så torra! Som du iofs också skriver. Bristen på fett förklarar väl saken... :) Smör och ost hjälpte inte. Kanske kan man rosta dem? Tyckte också att pepparkakssmaken var lite för stark.
Girl! Hur har du kunnat missa dem??? Jag vräkte i mig såna på 70-talet, och senare såklart, med en massa smör och ost på. Underbart GODA!!! Hoppas du också tyckte det. NU blev jag sugen!!
Ser nu att du inte gillade dem. Jo, jag minns det där att de verkligen fastnade i tänderna på ett påtagligt sätt. Aja, vi kan inte gilla lika hela tiden, hehe... Måste man månnde vara uppvuxen med dessa för att uppskatta dem?
Annika - Ingen aning, Peter kände ju t o m till dem och annars brukar det vara tvärtom. Kanske för att vi mest åt hembakade godsaker när jag var liten, förutom Annas pepparkakor, och dem fick jag bara äta smör på hos farfar :)
Som sagt, lite torra för mig men jag ska göra ett nytt försök och rosta dem eller nåt. För då ska de ju liksom vara torra. Men jag tror också det var något i kryddblandningen jag inte gillade. Men det kanske är så, man måste vara uppvuxen med dem eller så är det en "acquired taste" :)
Oh, so good! My family can easily go through a package of those in one sitting! :)
ReplyDeleteHUR har du kunnat missa dom! Avnjutes gärna med smör och ost på. Mmm...
ReplyDeleteHar aldrig sett dem förr. Blev dock nyfiken.
ReplyDeleteHa ha, vad kul att du blev nyfiken på min gamla barndomsfavorit! Jättegoda med lite smör och ost tillsammans med glögg eller "the" ;-) Gillar att de har behållt den gamla förpackningen. Och du har väl sett att de inte innehåller något fett - jag vet inte hur de bakar dem? Den enda varningen är att de har en tendens att fastna i tänderna...
ReplyDeleteFörresten, ett jättestort grattis i efterskott till bröllopet!! Ni ser ut att ha haft en jättefin dag!
Kram!
Beverly - Really? So the "norrlänningar" also like Skånepepparkakor! :)
ReplyDeleteOlgakatt - Jag har provat nu och jag måste erkänna att jag tyckte de var så där. De var mycket torrare än jag trodde och mer smör hjälpte inte. Men ju mer till er fantaster istället! :)
Bejla - Skönt att veta att jag inte är den enda som missat dem. Peter kände tydligen till dem dock.
Petra - Jag måste tyvärr göra dig besviken och meddela att jag inte tyckte de var någon hit. Så torra! Som du iofs också skriver. Bristen på fett förklarar väl saken... :) Smör och ost hjälpte inte. Kanske kan man rosta dem? Tyckte också att pepparkakssmaken var lite för stark.
Tack för grattishälsningen! :) Kram!
Girl! Hur har du kunnat missa dem???
ReplyDeleteJag vräkte i mig såna på 70-talet, och senare såklart, med en massa smör och ost på.
Underbart GODA!!!
Hoppas du också tyckte det. NU blev jag sugen!!
Ser nu att du inte gillade dem. Jo, jag minns det där att de verkligen fastnade i tänderna på ett påtagligt sätt.
ReplyDeleteAja, vi kan inte gilla lika hela tiden, hehe...
Måste man månnde vara uppvuxen med dessa för att uppskatta dem?
Annika - Ingen aning, Peter kände ju t o m till dem och annars brukar det vara tvärtom. Kanske för att vi mest åt hembakade godsaker när jag var liten, förutom Annas pepparkakor, och dem fick jag bara äta smör på hos farfar :)
ReplyDeleteSom sagt, lite torra för mig men jag ska göra ett nytt försök och rosta dem eller nåt. För då ska de ju liksom vara torra. Men jag tror också det var något i kryddblandningen jag inte gillade. Men det kanske är så, man måste vara uppvuxen med dem eller så är det en "acquired taste" :)