Friday, April 22, 2011

Happy Easter!

Peter, Isolde and I went out to the summer house to chill yesterday. It's just us here as his parents are spending Easter in Nice but Peter's sister and her husband are coming out tonight. Tomorrow we'll change our Easter location to my parents.




So far we haven't done any typical Easter stuff except for eating sweets and drinking must but I expect (I hope) lots of eggs and herring at my parents. Peter and I usually don't give each other any Easter presents and I don't decorate for Easter either (except for some tulips and tussilago) but I suspect this will change as Isolde gets older. Then she will want to do little Easter crafts in the shape of chickens and dress up as an Easter witch, but most importantly, get her egg with candy and/or some other treat (we want to wait as long as possible with giving her sweets so it will be a toy or similar the first couple of years I suspect).




Via Anna's iPhone

9 comments:

  1. Mysigt!
    Haha det där med att vänta med att ge godis är nog smart. Här är det svårare dock tycker jag eftersom de flesta föräldrar inte är lika strikta när det gäller sådant som i Sverige. Så Ella har ju ätit godis sedan typ Halloween i höstas. Hon gillar bara choklad. Fast vi har infört lördagsgodis haha! Så det är bara på lördagar man får godis. och än FÅR hon itne godis BARA för att det är lördag utan det är mer så att vi säger att hon INTE får godis när det INTE är lördag. Om du förstår skillnaden...? ;-)
    Stor KRAM!!!

    ReplyDelete
  2. Vi ska försöka iaf. Det blir ju säkert svårare ju äldre de blir och när de går på förskolan. Jag förstår vad du menar, smart! Kram!

    ReplyDelete
  3. Härliga tulpaner. Och påskägg såg man ju alltid fram emot som liten. Fast som du säger behöver man ju inte börja för tidigt just med godiset. Hoppas ni fick massa god sill, det saknar jag. Hälsar Magdalena från Ohio

    ReplyDelete
  4. Hoppas ni har det gott! Glad Påsk på er!

    ReplyDelete
  5. Härlig bild på Peter och Isolde!! Ja, det där med godis är nog väldigt kulturellt och svårt att undvika om man bor utomlands / har utländska svärföräldrar, eller om barnet har äldre syskon... O och jag pratade just om det för några dagar sedan, att belgiska barn får ju chokladkex med till skolan och i den här delen av världen är det många som tycker att typ MJÖLKchoklad är NYTTIGT för det är ju MJÖLK... Kinderchoklad säljs ju så!! Helt sjukt men jag hoppas att vi kommer att kunna undvika godis så länge som möjligt...
    Glad Påsk!

    ReplyDelete
  6. Jag pyntar inte heller mycket till påsk, men det kommer väl ändras. Vi ska också försöka undvika godis till Alfred så länge som möjligt, o enligt min syster är det ganska lätt med första barnet, men desto svårare med barn nummer två som ser att storasyrran/brodern äter godis! :)

    Hoppas ni haft en fin påsk!

    ReplyDelete
  7. Förstår dig vad pyntandet angår. Och godiset; ja samma situation här som för Saltis. Efter ett par kausartade år då mina omgivningar tillät allt = massor av godis, kakor och glass, har dock sonen helt utan problem förstått detta med att man inte äter godis och glass hur som helst, när som helst. Det är lördagar som gäller helt enkelt - när han nu inte själv glömmer det ;-) - och då är det helt ok om det bara blir något litet, bara det är det han har lust till. ;-) under sommarsemestern är vi dock inte fullt så hårda - glass är ju gott. ;-)

    ReplyDelete
  8. Magdalena - Med första barnet är det ju onödigt att introducera godiset för tidigt. Så småningom kommer de ändå förstå vad det är från förskolekompisarna. Med andra barnet är det ju lite svårare om syskonet äter godis. Men jag tror lördagsgodis i alla fall är det som gäller i de flesta svenska barnfamiljer.

    Vi åt en hel del sill! Synd du inte fick någon, det är ju så gott (en del sorter i alla fall, jag är lite picky :)

    Katarina - Hoppas du hade en fin påsk du med!

    Petra - Visst är det en mysig bild! Ja, en del andra kulturer verkar inte räkna choklad och annat som godis. Men förhoppningsvis kan du iaf få din spanska familj att respektera era regler, vad de nu kommer vara. Som sagt, sedan när det finns syskon blir det svårt men innan dess får man helt enkelt vara duktig själv med att bara äta godis och chips och sånt när barnet sover. Kram!

    ReplyDelete
  9. Marie - Precis, med syskon kommer det bli svårt, men tills dess! Hoppas ni har haft en bra vecka i Sverige!

    Bejla - Jag pyntar inte mycket till jul heller. Är pyntminimalist :) Skönt att du och sonen har ett bra arrangemang nu v g godis och annat onyttigt! Glass på semester är ju okej såklart! Det är ju svårt om man inte har människor i sin närhet som respekterar och följer ens "regler". Kram!

    ReplyDelete