Friday, February 11, 2011

Meet Dotty

She may have a strong neck but she's not very pretty right now due to a hormone rash, common around four weeks. She doesn't seem to notice it though luckily. I hope she'll be back to her pretty self soon :)



Via Anna's iPhone

8 comments:

  1. Ah, prickig men sot anda :-). Jag kommer ihag att Sofia blev precis sa dar prickig just den dagen jag skulle ta med henne till jobbet for att visa upp ;-).
    Vilka fina orhangen forresten!
    Kram

    ReplyDelete
  2. Inget att oroa sig för som dunredan skrivit. E hade också sådana "finnar" och det är vanligt i den åldern. De går bort av sig själva sedan. Så länge barnen inte lider av sina utslag är det ju iallafall en tröst!
    Kram!

    ReplyDelete
  3. Jag fick faktiskt en kräm mot det där då K var liten av vår barnläkare, den hjälpte och jag använde pyttelite. Han tyckte vi skulle ha den eftersom vi skulle hem och visa upp den lilla för mormor och morfar :-)
    Jag undrar dock om ngn barnläkare idag skulle skriva ut en sådan salva eftersom det är ett sådant normalt fenomen hos de små. detta är ju, trots allt, 14 år sen...
    Ja, finfina örhängen du fick i push present.

    ReplyDelete
  4. Skönt att hon inte far illa av det - och hon är så söööt ändå! :)

    Gillar din babyröst här nedan... ;)

    Kram!

    ReplyDelete
  5. Millan - Haha, jag har också tänkt att hälsa på jobbet och tänkte "men det kan jag ju inte göra när hon ser ut så här!" ;)

    Tack! Kram!

    Saltis - Jag var ganska säker på att det var hormonprickar men jag kollade med BVC för säkerhet skull (ringde samt mejlade foto - tänk vad bra det är med ny teknologi!). Ville bara försäkra mig om att det inte var någon allergi eller liknande. Hoppas det går bort snart men har förstått att det kan sitta i några veckor eller mer t o m. Kram!

    Annika - Jag läste att man ibland kan ta någon kräm (eller bröstmjölk) men BVC sa i alla ingenting så jag tror jag lämnar dem i fred. Det verkar som du säger som om nästan alla bebisar får det så då skulle det gå åt en hel del kräm om alla använde kräm! :)

    Visst är örhängena fina! Måste bara skaffa mig tillfällen att bära dem!

    Emmama - Tack :) Haha, jag har alltid sagt att jag inte ska prata bebisprat och så blir det så ändå! Läspade när jag sa Isolde också. Vad har hänt med mig?! :) Kram!

    ReplyDelete
  6. Ja, fulveckan minns jag. Tvillingarna fick aldrig några hormonplitor, men Skolbebisen hade hur mycket som helst. Det funkade för oss att smörja med bröstmjölk och sen när de torkat ut smörjde vi med Miniderm, då försvann allt.

    ReplyDelete
  7. Skolfröken - Är det bara en vecka alltså? Hoppas det! BVC sa ingenting till oss att man kunde göra något men jag ska kanske prova med bröstmjölk och miniderm då.

    ReplyDelete
  8. Ja, typ en vecka vill jag minnas. Men de torkade ut och så hade hon lite torra kinder nån vecka till.

    ReplyDelete