Thursday, December 17, 2009

Hopenhagen

Things aren't going that well in Copenhagen though there are still some signs of hope. Send all your thoughts of hope and all the energy you can spare to the negotiators trying to agree a new climate change deal for the world by the end of Friday!

8 comments:

  1. Jag hoppas verkligen att det blir en breakthrough idag! USA tampas med ekonomiska bekymmer, som de verkar ha som argument för att inte kunna vara med och hjälpa till...intressant att se hur långsiktigt de kommer att tänka i miljöfrågorna.

    ReplyDelete
  2. Jag hoppas också att detta möte inte bara blir ett spela för gallerierna utan att ALLA verkligen FÖRSÖKER att hitta gemensamma lösningar.
    Härligt med snö i Sverige också!!! :-)
    Kram!

    ReplyDelete
  3. Mycket märkligt att man inte ska kunna enas om en så enkel sak. Men det är väl pengarna som styr som vanligt.

    Kram!

    ReplyDelete
  4. http://www.avaaz.org/en/save_copenhagen/?cl=406058822&v=4962

    Gå in på länken och skriv under för att sätta tryck på förhandlarna att skärpa sig!

    ReplyDelete
  5. Taina - Sista dagen nu! Vi får hoppas att de känner att ödestimmen är här! USA öppnade upp igår angående finansiering men det behövs mer från deras sida idag!

    Saltistjejen - Det är nog inte ett medvetet spel för gallerierna (förutom från några stater) men frågorna är så svåra. Förtroendeklyftan mellan den fattiga och rika världen är fortfarande så stor och ordningen är lite fast i gamla mönster. Jag kan verkligen förstå argumenten på båda sidorna. Det är verkligen upp till USA och Kina att låsa upp dödläget; EU har redan gjort så mycket de bara kan tycker jag.

    Det är så vackert med snö, och nu skiner solen också! Kram!

    Marianne och Emmama - Det är pengar men även en massa andra faktorer, t ex gamla nord-syd-konflikten (vilket iofs också handlar om pengar men inte bara det). Men det som många länder inte fattar är att klimatförändringarna kommer bara kosta MER om vi inte gör något nu. Det är ju nu möjligheterna finns att bli en s k early mover på olika tekniker t ex. Man måste se det som en investering snarare än en kostnad. Jag tycker det är så konstigt att samma länder kan punga ut en massa på att rädda banker och annat men inte lägga pengar på sådant som faktiskt ger resultat i det långa loppet.

    Olgakatt - Har skrivit på!

    ReplyDelete
  6. Bra, Anna! Inte kan man göra mycket men alla kan göra något!

    ReplyDelete
  7. Olgakatt Amen! Det kanske inte gick lika väl som vi hade hoppats på men samtidigt är det inte slut än. Kampen fortsätter!

    ReplyDelete