Monday, September 27, 2010

Summer Nostalgia: Our Week in Nice

It was a beautiful autumn day today with sunshine and blue skies (never mind the 10'C and heavy winds...) but I couldn't help remembering that there was a summer not so long ago. Here are some photos from our week in Nice, France.

We had rain one day


Rain close-up


After rain you can see the sea; otherwise there's too much sun haze


Sea close-up


Posing on the balcony


Peter enjoying a glass of wine (and one for me)


One of many meals on the balcony


Typical light summer dinners


Excursion to Sainte-Maxime


Sainte-Maxime


Beaulieu-sur-Mer, one of our favourite beaches in the area


Sitting under a palm tree reminded us a little bit of our time in the Maldives


Beaulieu is situated beautifully below the mountains - I like the mix of high hills and sea


Beaulieu also has a little cute marina


Boats up close


Beautiful views on the road towards Italy






Looking out over Monaco and Monte Carlo


Monaco close up


Walking through town to the harbour for dinner on our last evening


Nice harbour

11 comments:

  1. Å vad länge sedan jag var vid Medelhavet. Så vackert! I Nice har jag abra varit en enda gång faktiskt och då var jag bara 14, hahaha! Men minns att stränderna där inte är sand utan små små runda stenar.... Som man kan se på er strandbild.
    Tack för fina bilder!!!!!!!
    Kram!

    ReplyDelete
  2. Saltistjejen - Dags att åka dit då! Fast det lär ju inte vara så eller tillräckligt varmt där i jul så då kanske ni vill välja ett annat resmål.

    I Nice är det riktig stenstrand, dvs stora stenar, "pebbles". Tog dock inget foto där. Men där får man ha lite bastmadrass för att lika skönt även om det funkar med handduk också då stenarna är ganska släta. I Beaulieu som på många andra ställen är det mer som smågrus och det var det du såg på bilden. En del stränder har sand men det är inte naturligt utan har fraktats dit. Stranden vi brukar åka till i Italien (San Remo) har mer sandstrand.

    Kram!

    ReplyDelete
  3. Åh vad vackert! Som hämtat ur en resekatalog... Balkongen ser jättehärlig ut, charmigt med det runda fönstret också. Kram!

    ReplyDelete
  4. Urfina bilder. Men du åt väl inte mozzarella? :-)

    ReplyDelete
  5. Mrs Clapper - Tänk vad mycker gratis reklam man gör för turistorter! ;) Vad kul att du noterade det runda fönstret! Jag gillar också det! Kram!

    Skolfröken - Tack! Jopp, men bara pastöriserad. Det får man väl?! Jag har faktiskt ätit Brie och lite annat mögelost man helst ska undvika. Dock alltid pastöriserad. Tydligen är det två dokumenterade listeria-fall (i befolkningen i stort, inte bara bland gravida) om året i Sverige så känns som risken är så extremt liten. Tänk vad mycket ost, opastöriserad t o m, som spanjorskorna och fransyskorna sätter i sig! Så det ska nog gå bra! :) Kram!

    ReplyDelete
  6. Excellent post with nice pics. It's so informative post for me, It's so impressive also,Thanks for sharing such a wonderful Blog Keep Blogging..!

    ReplyDelete
  7. Åh, så jag längtar efter Medelhavet nu! Vi var också en sväng till Monaco i somras!

    ReplyDelete
  8. Dubai site - Thanks whoever you are! But I assume you're mostly trying to sell trips to Dubai! ;)

    Lotta - Jag med! Särskilt i morse när det var 2,6 grader när jag gick upp! Tur att det är en solig och vacker dag i alla fall och nu är ju temperaturen kanske 14 grader nu på dagen.

    ReplyDelete
  9. Härliga foton från något som ser ut till att ha varit en härlig tur! :-) Ni verkar vara flitiga på at ta kort på varandra. I vårt fotoarkiv ska man leta länge efter ett kort på mig - måste be om att få dem tagna om det ska bli till något. ;-)

    ReplyDelete
  10. great pics, I love the colours!

    ReplyDelete
  11. Bejla - Det var en skön vecka! Skönt att också ha samma bas i en hel vecka efter vårt kringflackande i Storbritannien veckan innan. Skönt att få värme och sol också :)

    Vi försöker faktiskt anstränga oss lite så det blir jämt med foton på varandra :) Men nu i helgen när jag var med mamma i Köpenhamn blev det lite ojämnt då mamma inte var särskilt bekväm med att hantera vår systemkamera.

    Francesco - Thanks :)

    ReplyDelete