Sunday, September 05, 2010

Home Styling à la Mental Institution

We're hoping to buy a bigger flat within the next few months or so, but this is one flat we're NOT going to buy! I know some people like white but this is just whiter than white. A Clockwork Orange comes to mind...



At least the child gets a few spots of colour...

16 comments:

  1. Det där vita ogillar jag verkligen...Kan inte se ngn mysfaktor alls i det.
    Mentalsjukhus, eller instution, är just precis vad man tänker på...
    Sure, vitt i måttliga mängder är väl snyggt, men på allt? SO NOT MY STYLE!!
    Är det där taget från hemnet eller? Irrkkk...

    ReplyDelete
  2. Men det ser ju inte klokt ut! Jag brukar gilla vitt men det där är ju sjukt. Stackars barn. Jag hoppas att de stylat den till tänderna och att det egentligen är lite mer levande där. Jag måste nästan gå på visningen för att se hur det ser ut :-)

    ReplyDelete
  3. Annika - Inte jag heller. Okej om man vill ha vita väggar, vita möbler och bara beige och annat på detaljer, men förstör inte fina trägolv genom att måla den vita och ha några färgklickar liksom! Det är en annons på Hemnet, du kan klicka på länken i inlägget.

    Skolfröken - Det finns ju vitt och sedan finns det vitt liksom! Jag hoppas också som sagt att den bara är stylad och de inte ens bott där. Du får rapportera om du går på visningen!!

    ReplyDelete
  4. Är du säker på att det inte är en lokal för ljusbehandling av deprimerade?

    ReplyDelete
  5. Olgakatt - DET måste det vara! Man kan ju nästan hoppas i alla fall ;)

    ReplyDelete
  6. Men josses... ar det en riktig hemnet annons?? Eller ar det fran nagon heminredningstidning?? Jag har varit i ett hus i sverige som var lite likt det har faktiskt och tyckte det kandes valdigt kyligt. Barns rum ska inte vara sa himla pedantiskt stadade tycker inte jag ...
    Och da gillar jag anda nar det ar lite stilrent.. men nej det har var bara for mycket!! Kram

    ReplyDelete
  7. Laste inlagget igen och sag lanken.. ja josses!! Verkligen sterilt!!

    ReplyDelete
  8. Alltså jag brukar ju gilla vitt. Men det här var ju obehagligt, fick nästan ont i ögonen av att kika på bilderna. Det var ju svårt att fokusera när ALLT är vitt.

    ReplyDelete
  9. Millan - Ja, som du såg så är det en riktig annons! Men man kan ju hoppas att de inte bott så där utan bara gjort i ordning den så! Vitt verkar ju sälja men jag tror det gått lite över styr i det här fallet!

    Jag kan själva tycka vitt är ganska tråkigt, om det blir för mycket alltså (t ex några vänner till oss har vitt, vitt och vitt och inredningsdetaljer i beige; däremot har de golv som inte är helt vita). När jag tittar på lägenheter eller hus med fina trägolv som ALLA är vitmålade tycker jag verkligen man har förstört golven, särskilt om det är parkett, okej om det är furutiljor då. Samma är med mörkbetsade parketter, i alla fall om det är i alla rum. Kram!

    Anna - Undrar hur det är att gå runt där om man t o m får ont i ögonen att titta på bilderna! Som Skolfröken blir jag nästan lite sugen att gå på visningen! Men vi är bortresta i helgen så det går inte, förutom måndagskvällen iofs. Kram!

    ReplyDelete
  10. Svar: Tack för kommentaren i min blogg! Vad roligt att du gillade min nya design :D

    Hoppas att du haft en bra måndag!

    ReplyDelete
  11. Hahaha, ja det där var ju något överdrivet. Okej för att ha vitt som en basfärg så att man kan leka med och byta färger på en massa andra saker som man vill utan att ta hänsyn till någon grundfärg, men att bryta med några försiktiga svarta streck ...

    Dessutom kan man ha hemtrevligt och inbjudande, även om man nu har färgfobi, kan man tycka. Fast det kanske är ett väntrum hos en tandläkare?

    Kram!

    ReplyDelete
  12. Erica - Tack för att du kikade in!

    Marianne - Precis, man kan ju ha vita väggar och relativt vita möbler men sedan resten i färg. Det är ju lite mer normalt liksom. Om jag var den tandläkarpatienten skulle jag nog springa min väg! ;)

    ReplyDelete
  13. Hahaha! Känns som om jag tittar på negativen till en kamerafilm där man fotat ett "goth-rum" hahahahaaa! :-)
    Heelt otroligt! varför vill man bo sådär vitt? Det fattar jag inte. Men de kanske kör ljusterapi i sitt hem om vintern???? Att man ens KAN det fattar jag inte heller. Om jag hade så vitt hemma skulle det snart vara gansk färgrikt tror jag... ;-)

    Kram!!

    ReplyDelete
  14. Saltistjejen - Haha, det var intressant perspektiv! Egentligen är det ju faktiskt lika sjukt att bo så här vitt som att bo lika svart så att säga. Men som sagt, de kanske har vinterdepressioner?? En kompis och jag pratade om vad som händer om man råkar spilla där? De ringer polisen?! ;)

    Kram!

    ReplyDelete
  15. Cheesus, jag trodde det var ett skämt, men det är alltså någon som bor så§ Usch, så obehagligt på något sätt. Fast å andra sidan är det kanske en lägenhet man borde köpa. Dels är det ju ett ställe som det är lätt att piffa till så att det blir hemtrevligare, samtidigt som man ju som oftast ändå vill måla och tapetsera om, och då är det ju bra att det inte är knallröda väggar som man ska måla 3-4 lager på innan den gamla färgen inte lyser igenom. ;-) Fast å andra sidan; golvdelen ger ju ganska mycket merjobb - om man inte vill ha dem helvita vill säga...

    ReplyDelete
  16. Bejla - Hoppas verkligen de inte bott så där men det är konstigt att de tror att det, det vita, är ett säljverktyg. I vissa proportioner, ja, men... Just golven är ju lite förstörda, det andra är ju lättare att måla om eller tapsetsera.

    ReplyDelete