Tuesday, October 14, 2008

Nobel Guy

I was happy to hear yesterday that one of my favourite economists, Paul Krugman, won the Nobel Prize in Economics. I like the way he blogs about winning the prize, ""a funny thing happened to me this morning"!

5 comments:

  1. Oj! Jag hade ingen aaaaning om vem den mannen var!!!!!!!! Men så kan jag heller inget alls om ekonmi och ekonomer....
    Kul att du gillar honom dock. Det är ju roligt om det är någon mer "känd" som får nobelpriset. Även om jag fortfarande tycker det känns lite "lustigt" att just ekonomi räknas som en "vetenskap". Men å andra sidan så är ju varken litteratur eller fred en vetenskap det heller. Även om det sistnämnda verkligen nog ÄR det i praktiken. ;-)
    Kram!

    ReplyDelete
  2. Saltis - Jag har läst några kortare verk av honom - artiklar, uppsatser - och refererat till honom i minst en uppsats som jag skrev under mina studier men jag kan inte komma ihåg exakt. Men det måste ha varit när jag läste en Global Europe-kurs eller Economics of European integration.

    Men jag håller med dig om ekonomi-priset. Det är ju en hel del teorier som inte kan bevisas och politik. Men ändå kul att någon jag läst en hel del av, särskilt hans kolumner, får Nobelpriset!

    ReplyDelete
  3. Anna, har du glömt dina fredagsämnen? : )

    Vem tar över i november? Om ingen annan har anmält sig kan jag tänka mig, jag har några idéer. Annars spar jag dem till senare.

    ReplyDelete
  4. Hej Marianne! Jag har inte glömt dem men den här veckan har varit så superhektisk (på jobbet vill säga) så veckans tema blir publicerat imorgon söndag istället (för nu är jag på landet och njuter av solsken, höstfärger och vänner istället). Men förra veckans kan du se här nedan under "Lists and Careers" även om jag skrev det 3 dagar för sent!

    Inget har anmält sig till november ännu så jag lämnar över stafettpinnen till dig! Ska bli kul att höra vad dina teman blir! Kram!

    ReplyDelete
  5. Okej! Kul!

    Hoppas du får en heeel lååång skön helg på landet! Återkommer och läser om din stjärna!

    ReplyDelete