Wednesday, January 07, 2009

Wednesday Recipe: Tomato Shrimp and Avocado

I thought I'd give the Wednesday Recipe theme another shot. I'll start a bit low-key, no fancy Martha Stewart or Delia stuff.

Shrimps in tomato sauce and avocado
1 avocado per person (or 1 for two people)
6-8 shrimps per person
Tomato sauce (I used sauce leftover from pizza making but you can use any kind, shop-made or homemade)

Mix the shrimps with the tomato sauce, slice the avocados and serve.

Very easy indeed.

I was supposed to post a photo but Blogger wouldn't let me *argh*. Will try to again tomorrow morning. I just realised this is my first post in 2009! Next time I post I will need to do my 2008 recap and tell you about our New Year's celebrations in Paris!

UPDATED with photo!


6 comments:

  1. Med de ingredienserna kan det knappast bli fel! Du var nog den enda som hade recept i går. Nästa onsdag ska jag köra igång igen. Vi hade ju julafton här i går : )

    ReplyDelete
  2. Marianne - Precis! Särskilt avokado! Jag älskar avokado! Julafton igår? Det måste jag kolla in!

    ReplyDelete
  3. Mums! Kombon avokado och räkor är bara så god, det kan inte bli fel då. Avokado är en favorit, det gäller dock köpa några dagar innan man tänkt äta dem för jag tycker det är hopplöst att kunna köpa perfekt mogen avokado.
    ps du kan nonchalera denna kommentar och inte skriva svar, som hämd ;) ds

    ReplyDelete
  4. Anne - Den bästa kombon, håller med! Räkorna är ju också goda i form av skagenröra eller liknande! Idag åt vi också en avokadorätt och lyckades köpa avokadon som var mogna just nu! Men annars är det så svårt att få det rätt! Ofta väntar man på att de ska mogna och plötsligt har de blivit dåliga :(

    Haha, jag svarade så snabbt jag kunde istället! Föregår med gott föredöme! ;)

    ReplyDelete
  5. Jag älskar avocados men tom på avocado-ön Puerto Rico är det svårt att hitta mogna avocados! Och precis som i Europa är det ofta som de bara blir äckliga istället för att mogna perfekt. Konstigt... Dessutom är det väldigt säsongsberoende här, vi får bara tag på avodado när det är säsong (och jag har tyvärr inte koll på när det är exakt men har för mig att jag inte kunde hitta avocados i våras-somras).
    Jag fortsätter med onsdagsrecepten nästa vecka, har några på lut som jag har fina foton till ;-)
    KRam!
    PS Det hade varit superkul om ni kom till PR men vi vet tyvärr inte riktigt när vi är tillbaka - beroende på hur fort det går med visumen. MEN, jag kommer ju till Sthlm iaf för att ansöka om visumet på am. ambassaden så då måste vi ju träffas!! Du får förresten kolla, det ryktas om att något flygbolag (antar SAS) eller om det var resebyrå har resor till Puerto Rico nuförtiden... Skulle vara som sagt jättekul om ni kom hit, bara vi är här då!

    ReplyDelete
  6. Petra - Så t o m där alltså! Fick mig att tänka på en historia som brittiska ambassadörens fru berättade om när de bodde i Nepal i slutet av 90-talet, början av 2000-talet. Någon tidigare ambassadör hade fått avokadoträd och planterat dessa i Residenset trädgård (annars växer tydligen inte avokado i Nepal). Dessa träd var tydligen väldigt fruktsamma ;) och de fick tusentals avokador. Tyvärr mognade alla typ exakt samma dag så de fick fullt sjå att dela ut till alla de kände men tyvärr hann ju många ruttna. I en optimal värld hade ju några mognat om dagen!

    Det får vara en sådan där sista minuten-idé då, beroende på när ni kommer tillbaka till PR. Men ska kolla lite redan nu i alla fall för skojs skull!
    Kram!

    ReplyDelete