Friday, January 30, 2009

Show & Tell: Find of the Month

As Petra also writes today this week's theme "månadens fynd" (the Show & Tell theme host this month has been Strandmamman) can be translated in two ways from Swedish to English; either as the bargain or the find of the month. I have chosen to interpret it as the find of the month because I want to show you the lamp we bought last weekend.

We've been looking for a ceiling lamp for our living room for quite a while and haven't been able to make up our mind (well, especially Peter as he's the most wavering person in the world!), but last Saturday we finally made a decision! And it wasn't necessarily a bargain so unfortunately I can't call it that. It's a pretty lamp - in my view - in goldish brown organza!


P.S. I'm still planning to write about my grandfather (last week's Show & Tell theme) as there is definitely a story to tell there, but not today!

15 comments:

  1. Is the lamp made out of paper?? It's hard to tell from the picture.

    ReplyDelete
  2. Å vad fin din blogg blivit Anna!!!! Du har verkigen gjort den vårigare och ja, jättefin ehlt enkelt!
    Känner att jag också kanske borde fixa lite med min blogg. Så många har gjort sina bloggar så personliga och mysiga. Men tiden räcker bara inte till....
    Jaja. Lampasn ser jättefin ut den med. Undrar också om det är papper, typ rispappersaktigt material, eller är det tyg??
    Och du helt GALET att vi fyller år samma dag! hahahahahaaaa! Jag trodde först du skämtade!
    Vill önska GRATTIS till dig i efterskott! Fast du är ju "bara barnet" än jämfört med den här tanten, haha! ;-)
    Och du, jag såg även ditt förslag till blogg på Annes blogg. Jag har kommenterat det där!
    Kraaam!

    ReplyDelete
  3. Wow, vilken lampa! Du kan väl ta ett foto så vi får se hur det ser ut när den hänger i vardagsrummet!?
    Kram och trevlig helg!/Vic

    ReplyDelete
  4. Oj vad snygg. Påminner om gamla tiders rislampa men med kvalité;-)

    ReplyDelete
  5. Edina - No, it's textile, a type of material called organza. Here's a link that explains it http://en.wikipedia.org/wiki/Organza Great to have you back on the blog by the way!

    Saltis - Tack! Jag är ganska nöjd med den! Fick dock söka på nätet efter layouts eftersom blogger själv inte har så många valmöjligheter, och inga med tre kolumner. Det tog sin lilla tid för inga gadgets hängde så jag fick lägga till dem igen.

    Som jag skrev till Edina ovanför så är det tyg. Wikipedia förklarar mer!

    Ja, jag blev så förvånad när jag läste att du fyllt år! Var tvungen att kolla datumet för inlägget flera gånger! Känns som om vi är ganska lika som personer och nu har vi födelsedag samma dag också! Jag tror dock inte på astrologi så det har nog ingenting med Vattumannen att göra :) Men så många år är det väl inte mellan oss, två år kanske?

    Ska kolla in ditt svar hos Anne! Visst är det en kul idé?! Kram!

    Victoria - Det ska jag göra så ni får de hur den ser på riktigt! Kram & trevlig helg till dig också!

    Fritt ur hjärtat - Precis, en fin variant. I tyg då, inte rispapper. Min mamma och faster sa dock "åh, vad fin, har du gjort den själv?". Nej, tänkte jag, och tänkte att den inte hade varit så billig och att det tror att jag gjort den själv. Men de berättade att de försökt göra sådana på 70-talet men att det varit jättesvårt att få på tyget!

    ReplyDelete
  6. Snajsig! Håller med om svårigheterna att hitta fina taklampor, vi letar fortfarande trots att vi flyttade för tre år sen. Vi har fortfarande nödlösningarna från IKEA kvar. Men nu måste vi ju ta itu med det, för jag vägrar ta med dem till det nya stället.

    Dessutom är lampor sjukt dyra!

    ReplyDelete
  7. Skolfröken - Nej, det är inte lätt, inte. Vi har sett jättemycket snyggt, men många hänger t ex ner för mycket vilket inte passar just mitt i vardagsrummet (och det skulle inte vara samma sak/design om man kapade sladden och hängde den högre), och andra är för dyra. Lampor är verkligen DYRA som du säger! Ett tips är annars att gå på second hand, t ex Myrorna vid Adolf Fredriks kyrka. Då kanske man hittar en gammal fin kristallkrona om man gillar det eller någon lampskärm som man kan hotta upp.

    ReplyDelete
  8. SNYGG! URSNYGG! Förstår att du är nöjd!

    GRATTIS i efterskott! Förstår av Saltis kommentar att du har fyllt år.

    Och vad fint du har gjort här på bloggen. Du har hunnit med hur mycket som helst sedan jag var här sist. Nu har jag mycket att läsa igen.

    Kram!

    ReplyDelete
  9. Marianne - Tack! Både för kommentaren om bloggen och födelsedagshälsning! Ja, det visade ju sig att vi fyller år samma dag! :)

    ReplyDelete
  10. Jättesnygg lampa!! Och snyggt här på bloggen också!

    ReplyDelete
  11. Vilken jättefin lampa!! Ger den ett bra sken också? Snygg layout på bloggen, du är duktig! Kram!

    ReplyDelete
  12. StrandMamman - Tack! Ja, det beror lite på vilken watt på glödlampan, men bra mysigt blev det. Ska försöka lägga upp en bild snart. Tack för komplimangen ang bloggen också! :)

    ReplyDelete
  13. Jättesnygg lampa!! Det är svårt med taklampor tycker jag - som bodde i min lägenhet i Bryssel i säkert 2 år innan det blev taklampor över de nakna glödlamporna... I mina föräldrars hus är det VÄRDELÖS takbelysning som gäller, de har sådana där 70-tals plafonder som inte ger något ljus alls... jag blir lika irriterad varje gång jag är hemma :D
    Kram!

    ReplyDelete
  14. Petra - Tack! Håller med, det är svårt med lampor och belysning. Vi är i alla fall ganska bra på det i Sverige, i alla fall caféer och restauranger, jämfört med sydeuropa t ex. Fast hemma i de svenska hemmen kan det ju bli lite si och så. Mina föräldrar har väl helt okej lampor men jag tycker de ska sätta in lite dimrar. Sedan går det upp och ner vad jag tycker om resten av deras möblemang...
    :)
    Kram!

    ReplyDelete