Monday, August 01, 2011

Flexible

Isolde sucks her thumb (she doesn't like pacifiers) but a toe can fulfil the same function just as well apparently.



Via Anna's iPhone

6 comments:

  1. Sötnosen där :)
    Stella vägrar också nappen, har försökt massor men nu gett upp. Ingen idé truga mer nu när hon är så gammal. Handen/knogarna/fingrarna är vad som gäller nu, det duger bra det med. Innan jag fick barn trodde jag "alla" barn glatt accepterade och älskar napp men har nu insett att rätt många trots allt inte gör det.

    ReplyDelete
  2. Anne - Jag tror Isolde kanske ta nappen nu för nu kan hon dricka vatten ur flaska/pipmugg. Men nu är hon stor tumsugare så då känns det överflödigt med napp. Isolde sög också på fingrar och knogar bra länge innan hon "upptäckte" tummen och det är senaste veckorna hon börjat suga ordentligt på den. Så Stella kommer kanske också hitta den så småningom. Kram!

    ReplyDelete
  3. Tänk om man var så där vig själv :-)

    ReplyDelete
  4. Ha ha, det är otroligt hur viga småbarn är - men så har de ju också legat ihopvikta i magen i 9 månader ;-)
    Jag stör mig lite på att Os systerdotter som är 5 år suger på napp (och dricker ur nappflaska både till frukost och innan läggdags), och inte bara vid läggdags men sedan insåg jag att jag själv sög på tummen tills jag säkert var 7... Men, men, det är ju trots allt lättare att vänja av nappar än tummar.

    ReplyDelete
  5. Skolfröken - Jag försökte men det gick inte så bra! ;)

    Västmanländskan - Precis, och det verkar vara så hon tänker då och då! :)

    Petra - Det är sant, så deras leder är ju ordentligt "uppluckrade" :)

    Jag hade napp till jag var 4 år och Peter sög på ett finger tills han var 3. Men det låter inte bra att hon dricker ur nappflaska. Hon är ju stor nog att dricka ut glas t o m! Köp en fin mugg till henne kanske hon vill dricka ur den istället!

    ReplyDelete