Sunday, May 16, 2010

Maldives in Pictures: Plants & Vegetation

(Avatar-looking) tree-swing


Palm trees and the like from the water


Coconut close-up


Peter's obligatory paparazzo shot :)


Peter having fun with the same Avatar tree as above


An obligatory for me; climbing a tree!


Classic view; sunset through palm trees


Beautiful flower of unknown kind; there was a constant smell of jasmine but this is not a jasmine as far as I know


And the same one but in another colour


Another beautiful flower


Several times a day these guys came and cleaned the beach from leaves that had blown into the water and algae from the sea. So, no guys, the beaches are not naturally that white and perfect that they appear.


When I posted this picture on Facebook one friend said it looked like Peter was dragging the tree. Hadn't thought of that! But no, he's strong but not that strong! :)


Palm tree close-up


Bananas!


Closer up

11 comments:

  1. Underbara foton, igen!! Och kul med Peter & trädet. ;-)

    ReplyDelete
  2. Bejla - Tack :) Jag har inte ens sett filmen men det kändes som ett sådant träd. Jag har egentligen en hel serie med Peter som svingar men jag tog bara med ett här :) Fler foton kommer snart i alla fall! Men först fredagstemat!

    ReplyDelete
  3. The beautiful flower of unknown kind, it's a Hibiscus Flower :)

    (they can be found in all kinds of colors, red, white, yellow, pink, orange et.c.)

    Kind regards
    // Maya

    ReplyDelete
  4. Oh, I forgot...beautiful photos by the weay :)

    // Maya (again)

    ReplyDelete
  5. Maya - Welcome to my blog and thanks for the name of the flower! I feel like I should have known that one haha! Thanks! :)

    ReplyDelete
  6. Ha ha, jag hade tänkt glänsa med blomnamnet men någon annan hann visst före ;-) Det fanns många hibiscusar i PR också och det är en blomma som vi alltid haft som krukväxt hemma i Sverige. Dock har jag inte märkt att de doftar, varken som krukväxt eller i PR men jag kanske aldrig testat att lukta på dem :D
    Jättefina bilder!
    Kram

    ReplyDelete
  7. Petra - Haha, men du får cred ändå av mig för att du visste! :) Jag borde också känt igen för vi har ju också haft sådana krukväxter men de ser liksom annorlunda ut i sitt naturliga element. Det var inte dessa som luktade utan jag menade att det luktade i allmänhet, men det luktade jasmin så någonstans måste det ha vuxit jasminer. Tror att de växer mer på marken under buskage och så?

    Kram!

    ReplyDelete
  8. Jag tror att jag kanske vet vilken doft du pratar om. Jag tror att det är en vit blomma som någon besökare i regnskogen (i PR) berättade för mig var wild ginger (?). Den ser ut som en lilja och luktar jättegott.

    ReplyDelete
  9. Petra - Det kan nog stämma. Det är dock för stark doft för mig som är känslig - kan få migrän av vissa lukter (eller om jag har migrän på gång gör dofter det värre eller att det bryter ut snarare). Just liljor har jag problem med och det känns som alla har liljor hela tiden!

    ReplyDelete
  10. Du visste hibiskus för du har sett den hos mig! : )

    En fråga till: Hade ni en alldeles egen bit av stranden eller delade ni med andra?

    Det ser helt underbart ut. Hur var sandbottnen förresten, var den mjuk och skön eller fick man vara försiktig så man inte skar sig på snäckor? Blev sanden het eller kunde man gå barfota?

    Hoppsan, det blev visst fler än en fråga : )

    Kan det ha varit frangipani som doftade? http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Plumeria-1-KayEss-1.jpeg

    ReplyDelete
  11. Marianne - Kanske det men det hade jag glömt tydligen! :)

    Vi hade ingen egen strand men den vi var på var ganska tom. Av någon konstig anledning var de flesta på stranden vid receptionen och restaurangerna och de flesta verkade bada poolen där istället för i havet. Så vi hade stranden nästan för oss själva.

    Sandbotten var lite småstenig precis där man går i men inga stora, hårda stenar utan jättesmå som man ibland har i blomkrukor ovanpå jorden. Sedan blev det snabbt mjukt och skönt. Sanden var faktiskt inte så het just eftersom det var sådan där ministen i den. Pga av det var den väldigt torr eller vad man ska säga och man blev inte så sandig som man blir vid Medelhavet t ex. Dessutom är vattnet inte på långa vägar så salt som Medelhavet.

    Minns inte om jag såg just den där blomman men det kan ha varit den. Jag liksom kände doften hela tiden men kunde inte lokalisera den.

    Kram!

    ReplyDelete