Friday, April 03, 2009

Show & Tell: Yellow

Västmanländskan has taken over the baton in the Show & Tell relay for the month of April. I couldn't think of anything interesting to write so it will be mostly show today. The theme is yellow.

Did you know that the colours of the Swedish flag used to be reversed once upon a time?


Comes out mostly green I guess but this South African bush has light-yellow flowers. Though the spikes are more interesting of course.


The cactus fruit prickly pear, which grows in Malta, among other places.


Lions are yellow in a way - this is taken on one of the most amazing experiences I've had, when I was on safari (or game drive as they call it there) in South Africa.


Fire is yellow (or orange) - this is probably the world's most recognisable flame, at JFK's grave in Arlington Cemetery in Washington D.C.


Beautiful rose in, if I remember correctly, Regent's Park in London.


Gold is a yellow of sorts - this is the gold doors to the bell tower next to the cathedral in Florence.


Yellow firepost in Newport, Rhode Island (USA) - don't think they come in that colour that often?


These cool little cactuses grow all over Fuerteventura, one of the Canary Islands.


Breakfast at a beautiful little B&B (Auberge Clermont) in the wine district in South Africa.


Lemons at the same B&B (and wine and fruit farm).


Yellow flower growing on the Swedish island of Gotland.


South African flower


Another yellow flower, this one from England.


View of a yellow hot air balloon over Stockholm, taken from another yellow balloon.

13 comments:

  1. WOW vilka foton du hade!! Fast lejonet var nog det finaste av alla de fina!

    ReplyDelete
  2. Tack! Om du klickar på lejonen kan du få upp en större bild men det kanske du redan gjort. Det var så häftigt. Det var helt beckmörkt (om vi inte hade lyst på dem med strålkastare) och de låg där 10 meter bort och röt då och då till andra lejonflockar längre bort som svarade. Helt otrolig upplevelse. Vi släckte ibland och då visste man inte om de rest på sig och kommit närmre. Det var liksom rädsla och faschination samtidigt.

    ReplyDelete
  3. Vilka härliga gula bilder. Min favorit är nog också lejonbilden. Lejongult är verkligen fint och de är imponerande djur.

    ReplyDelete
  4. Vilka underbara bilder, min favorit var den sista från luftballongen! Du gjorde som jag, gick igenom gamla foton för att hitta några med gult :-)
    Intressant det där med svenska flaggan, det visste jag inte!
    Trevlig helg!
    Kram

    ReplyDelete
  5. Här var det mycket och härligt gult!
    Den eviga flamman på Arlington Kyrkogård ja...Det stämmer nog att de är en av dom mest berömda flammorna i världen.
    Kul med alla bilder på allt gult.
    Ha en fin helg!!!

    ReplyDelete
  6. Anna, så läckert med alla dina fina bilder och en bra beskrivning på dem alla. Vistelsen i Sydafrika måste ha varit alldeles speciell. Har aldrig varit där, men skulle gärna vilja.
    Har du åkt luftballong? Coolt i så fall.
    Kramen

    ReplyDelete
  7. Västmanländskan - Tyvärr såg vi inte några fler lejon på safarit (det här var första natten) men det gjorde ingenting! Det är en upplevelse jag kommer att ha med mig resten av livet!

    Petchie - Du kom på mig! Jag gjorde just så, gick igenom dator. Jag har redan sorterat in en massa foton i mappar för att göra en fotobok till min morfar så jag gick igenom dem.
    Jag gillar också luftballongsbilden. Jag hade flera bilder, på de andra ballonger längre bort i luften, men de var inte lika coola.
    Jag har för mig att jag lärde mig det där om flaggan i skolan men nu när jag googlar hittar jag ingenting om det?? Kanske härstammar den "myten" i detta: http://www.popularhistoria.se/o.o.i.s?id=52&vid=264
    Kram!

    Annika - Kul att du gillade mina bilder! Hoppas ni får en härlig kryssningsupplevelse!

    Taina - Lägg till Sydafrika på er lista! Det är nog min bästa resa hittills. I och för sig är det nog det mest exotiska stället vi varit på så det var inte så svårt val :)
    Japp, vi åkte luftballong för tre somrar sedan snart. På Sverige nationaldag och det var jättefint väder. Tyvärr gick vindarna inte så att vi fick åka mitt över stan utan det blev norrort istället men det gjorde inte mig någonting. Det är en hel upplevelse eftersom man själv måste hjälpa till alla förberedelser vilket tar kanske 1-2 timmar. Ibland måste man också åka runt en del mellan olika fält för att få rätt vind. Så man måste planera in en si så där 6 timmar.
    Kram!


    Trevlig helg till er alla!

    ReplyDelete
  8. Fantastiska bilder!! Har du bloggat om din sydafrikaresa och vart hittar jag det? Skulle vara kul att lasa mer!

    Kram och trevlig helg!

    ReplyDelete
  9. Emmama - Tack! Jag bloggade faktiskt främst om resan genom olika Show & Tell-inlägg :) Här är i alla fall en länk till dessa http://annafairandtrue.blogspot.com/search/label/South%20Africa
    Du kan också välja South Africa under labels i en av högerkolumnerna.
    Trevlig helg & kram till dig också!

    ReplyDelete
  10. WAOW Vilka gula bilder och fantasier du hade! Jättefina!

    ReplyDelete
  11. Fritt ur hjärtat - Fantasier?! Även lejonen är självupplevda! :)

    ReplyDelete
  12. Alltså dina lejon var ju helt oooootroliga!!!!!!! Så fina! Jag älksar ju kattdjur och lejon är verkligen en favvo. Att få ha sett de live måste varit fantastiskt!
    Sedan gillar jag verkligen din luftballongbild också! :-)
    Stor Kram!!

    ReplyDelete
  13. Saltistjejen - Jag har aldrig varit ett stort lejonfan, alltså såklart man gillar lejon men inte mer än något annat exotiskt djur. Men detta var ju en upplevelse man inte skulle velat vara utan! Vet inte om du läste vad jag skrev till Jemayá ovan men det var helt beckmörkt (om vi inte hade lyst på dem med strålkastare) och de låg där 10 meter bort och röt då och då till andra lejonflockar längre bort som svarade. Helt otrolig upplevelse. Vi släckte ibland och då visste man inte om de rest på sig och kommit närmre. Luftballongsfärden var också kul men nådde kanske inte riktigt samma nivå på rädsla och förtjusning. Nu ska jag kolla in dit fredagstema.
    Kram!

    ReplyDelete