Tuesday, April 21, 2009

Dog Meet




Time for another mobile post! Around where I work and live there are lots of daycares for dogs. I'm always amazed how disciplined they are! Each dog carer usually have 5-10 dogs on a lead and when they stop to rest in the sunshine like in the picture the dogs are so well-behaved and harmonious. But when their owners pick them up - believe me I've seen it - it's like they are completely different dogs! Like kids in pre-school vs home! :-)

11 comments:

  1. Vad komiskt att hundarna är så lydiga och lugna på dagis!! Kanske de lugnar ner sig när de hälsat på sina mattar / hussar (är det bara i svenska förresten som vi har ett speciellt ord för hundägare som dessutom är totalt olika beroende på könet??), precis som många dagisbarn?
    Jag har förresten en gammal kompis som driver hunddagis medan han är pappaledig!?

    ReplyDelete
  2. Jag är så impad av att de har sån pli på alla hundarna. Det ser så coolt ut när de är ute och går med sisådär 7stycken på en gång. Fattar inte hur de lyckas undvika att kopplena trasslar in sig hela tiden...

    ReplyDelete
  3. Häftigt! Och likheten mellan barn och beteende är ganska slående ja! :)

    ReplyDelete
  4. Petchie - Det är ju iofs flockdjur där en blir naturlig ledare (människan och en annan hund) men jag tycker ändå att det är så coolt! De lugnar sig säkert efter att de hälsat på matte/husse men jag tror ändå inte att de är lika väluppfostrade hemma som på dagis. Samma med barn. De sitter ju jättefint och äter på dagis men hemme?
    Intressant fråga om det finns ord för "matte"/"husse" på andra språk. Det får vi undersöka!
    Vad gör din vän sedan när han ska börja jobba igen? Stänger hunddagiset?
    Kram!

    Anna - Jag med! Speciellt det med kopplena som du nämner. Jag har sett att en eller två hundar går utan koppel (i alla fall på Gärdet) - antar att de hundarna är särskit väluppfostrade eller ledaren i flocken.
    Kram

    Emmama - Tur att ni som har barn inte tar illa upp! Men ni kanske ser likheten ännu mer! :)
    Kram

    ReplyDelete
  5. Hahaha, tänker alltid precis samma sak när jag ser dem ute. Hemma hos oss finns det en sån där hundperson som är ute och går rätt ofta. Och hon har sån pli på sin grupp hundar att de går lösa! Typ sju stycken och inte en enda springer omkring utan gör precis som hon säger. Galet!

    ReplyDelete
  6. Hahahaha! Det stämmer inte riktigt på vår vilding. Han är som de säger "The little trouble maker". Men då är han ju bara ett år också ;)
    Kram

    ReplyDelete
  7. Japp, min kompis ska stänga hunddagiset när han slutar med sin pappaledighet! De har egen hund så jag antar att han tyckte att han kunde lika bra ta hand om dottern, hunden + andras hundar under sin föräldraledighet!??

    ReplyDelete
  8. Hjälp, vad många hundar på ett och samma ställe. Ser rätt sött ut.
    I Stockholm ett tag bodde vi nära ett hunddagis. Jag kommer ihåg att jag också var lite imponerade när man mötte en "dagisfröken" komma gående med kanske 5-6 hundar med sig samtidigt och en massa olika koppel. Men hundarna var helt exemplariska, lugna och fina.
    Jag tror på din tanke där att de hemma kanske är busigare men likt barn uppför de sig på dagis...

    ReplyDelete
  9. Skolfröken - T o m utan koppel alltså?! Det var inte dåligt! Å andra sidan kanske det är lättare - då blir det absolut inget trassel! :)

    Taina - Ett år är ju fortfarande en valp. Men sätt honom på ett hunddagis så ska du se att han är väluppfostrad på en vecka! ;)

    Petchie - Kul att prova på ett tag kanske. Han får väl starta upp det igen med nästa barn. Eller när han blir pensionär en dag :) Jag är själv mer än katt- än hundperson så jag skulle nog inte klara av mer än en hund :)

    Anne - Hoppas du såg dem längre bort i bakgrunden också (dvs på de andra bänkarna). Jag tog fotot ganska snabbt - de kanske inte vill bli fotade av främmande människor? :)
    Anne, såg du förresten att du fick en utmärkelse av mig för ett par veckor sedan? Se längre ner på min blogg! :)

    ReplyDelete
  10. Åh, huuur har jag missat den? Det var ju ett tag i april då jag inte var aktiv alls under flera veckor nästan så det är nog därför. Stort tack i alla fall, jag blir jätteglad! Verkligen, det ska du veta!

    ReplyDelete
  11. Anne - Det var därför jag tänkte att det var bäst att påminna dig! :) Jag borde ha skrivit också att du var den första utlandsbloggen jag hittade/läste (tror jag i alla fall) och från dig har jag ju hittat Petchie, Saltis, Marianne med fler!

    ReplyDelete