Sunday, May 18, 2008

Chilled Chili!

I have a new favourite ice cream! For those of you who don't live in Sweden (or in another country where they sell it), you're really missing something!


Sia's new chocolate ice cream with chili (technically chili glaced pumpkin seeds).


15 comments:

  1. Not fair:( You should stretch your powers of description and allow us to IMAGINE what it would be like ...tasting this ice-cream.

    ReplyDelete
  2. Aha, den måste jag testa!
    Låter spännande!

    ReplyDelete
  3. Edina - Haha, yeah I guess I should have told you a little bit more about it, but I'm not as good as you in describing food. Anyway, it had some hazelnuts in it as well. And I didn't actually realise that it was chilli glazed pumpkin seeds; I thought it was little pieces of toasted chilli. It wasn't too spicy but it leaves quite a *ting* on your tongue.

    ReplyDelete
  4. Anna - Gör det! Läs min kommentar till Edina om du vill veta mer.

    ReplyDelete
  5. Mums, den glassen skulle jag vilja testa. Jag tror dig då du säger den är god :) Jag tror jag själv skulle gilla den. Chili och choklad, den mixenm, har jag ätit och det är hur gott som helst så glassen är säkert jättegod.

    ReplyDelete
  6. Spännande! Tack för tipset. Ska verkligen försöka komma ihåg att testa när jag är hemma. Mamma brukade alltid ha en SIAs knäckglass i frysen, men nu kanske det är på tiden med lite nytt. SIAs glass är annars dunder tycker jag. Mums! :-)

    ReplyDelete
  7. Anne - Precis, choklad och chili är ju en beprövad kombination. I Mexico är det alltid chilikrydda i kakaon (för drickschoklad i alla fall; vet inte hur det ligger till med kakao för bakning om det nu är någon skillnad).

    Jag åt precis några kulor av den faktiskt! Mums! :)

    ReplyDelete
  8. Lullun - Jag har faktiskt inte provat knäckglassen men det låter gott så det ska jag göra! Vi har annars ganska sällan mjölkglass hemma eftersom pojkvännen är laktoskänslig. Så sorbet eller t ex Oatly-glass. Den senare smakar faktiskt lite kolaaktigt fast att det är vanilj.

    ReplyDelete
  9. Ännu ett par mumsiga förslag! Mmm... Ja, här är ju de flesta svårt för att klara mjölken (något genetiskt hos grönländare och asiater generellt - ja, inuiter kommer ju ursprungligen därifrån), så vi får också ta det lite lungt. Har dock inte märkt av att Aaju har några problem ännu. Förhoppningsvis har han ärft mina anlag till vikingamage. *hihi*

    ReplyDelete
  10. Lullun - Tydligen är vi svenskar några av de mest laktoståliga i Europa (världen?). Och vi äter följdaktligen mer mjölkprodukter än en de flesta nationaliteter. T ex i Finland är hälften av befolkningen laktosintoleranta (de härstammar faktiskt från mongolerna) och således är Valio bäst på sådana produkter men Arla och Skånemejerierna har under senare året börjat sälja inte bara laktoslåg eller -fri mjölk utan ven crème fraiche, fil, yoghurt. För att inte tala om glass förstås :) Så även om Auju blir laktosintolerant så är det inga problem hemma i Sverige i alla fall!

    ReplyDelete
  11. Ja, det är väl så har jag hört. Inuiterna härstammar ju också från mongolerna, men på mycket närmare håll än finländarna då så klart. Här är det ju dock ytterst begränsat mjölkproduktsutbud generellt, pga av de långa transporterna. Men det finns ju primärt långtidshållbar mjölk (vanlig mjölk kostar över 60 kr per liter), som ju funkar någotlunda även för grönländska magar. ;-)

    ReplyDelete
  12. Lullun - Wow, 60 kr/litern! Kommer den från någon lokal bondgård (som lyckas med kossorna trots klimatet och allt det som Jared Diamond berättade i sin bok) eller flygs den in?

    ReplyDelete
  13. Senaste statistiken jag sett så fanns det bara 2 kor här i Grönland så det är friskinflugen som gäller! Men troligtvis blir det annorlunda om vi inte får stopp på på klimatförändringarna...

    ReplyDelete
  14. so you are inviting us over for an ice-cream party???

    I once had chicken with chilli flavoured chocolate sauce.... I cried my eyes out, it was sooooo hot and spicy I didnt know where to turn... that's mexican cooking for you!

    :)

    ReplyDelete
  15. Elisavet - I should do that! Chilli flavoured chocolate sauce sounds delicious! Though maybe a bit spicy for me...

    ReplyDelete