Saturday, July 31, 2010

Ring Ring Ring!

My REAL engagement ring is finally ready and on my finger!




Via Anna's iPhone

17 comments:

  1. Den var ju jättefin. :-) Grattis!
    / Lullun

    ReplyDelete
  2. Jättevacker, ser väldigt fin och sitter som en smäck på ditt finger!
    Tycker om att du har gult guld (det har jag också!), trenden verkar annars (av det jag sett) vara vitt guld för förlovnings-och vigselringar.

    ReplyDelete
  3. Skolfröken och Lullun - Tack :)

    Anne - Tack! Mina fingrar ser dock väldigt skrynkliga ut på bilden.. får hoppas folk tittar på ringen istället haha! Jag tycker också gult guld är finast. Tycker vitt guld-trenden är tråkig. Vitt guld är ju egentligen inte naturligt så att säga utan är en legering av guld och annan metall t ex silver eller palladium. Så då kan man ju lika gärna ta silver. Men själv infattningen på den här ringen är vitt guld för då står stenen ut mer :)

    ReplyDelete
  4. Å vad ROLIGT att få se den! Äntligen! Jättefin även om jag själv personligen föredrar ringar utan stenar som "står ut" hahaha! MEN så är jag ju inge modefashionista utan en praktisk tråkmåns....!!! ;-)
    Kram!

    ReplyDelete
  5. Jättefin!! Jag har alltid gillat vitt guld mer men det är nog för att mina föräldrar har vigselringar i just vitt.. Utomlands tycker jag inte att vitt guld är särskilt vanligt, jag blev väldigt förvånad när en av våra spanska vänner fick en vigselring i just den färgen (och jag tror faktiskt att hennes make har gult guld!). Det är roligt med olika traditioner med ringar, med eller utan stenar, etc.

    ReplyDelete
  6. PS Mina fingrar / händer är alltid väldigt skrynkliga :D Borde väl smörja in dem mer ofta...

    ReplyDelete
  7. Saltis - Det traditionella svenska är ju just släta förlovningsringar och så kanske en lite mer finare ring med några stenar eller liknande som vigselring. Men vi valde att göra det lite annorlunda, delvis för det varit lite tradition i Peters familj. Och jag gillar smycken, inte för stora grejer, men snygga, klassiska så att säga, så jag ville gärna ha en sådan här modell (Peter har dock en slät ring). Men absolut inte större sten, det är inte snyggt. Denna är på 0.70 karat. En kompis till Peter som gifte sig i maj, hans fru har en på 2-3 karat; det är INTE snyggt! Och så onödigt att lägga så mycket pengar!

    Du nämnde praktiskt förresten. Jag tycker faktiskt inte att ringen/stenen fastnar i något så det fungerar bra faktiskt. Men jag har haft lite utstående ringar förut, t ex kaméring.

    Petra - Så det är kanske en svensk företeelse att vitt guld blir mer och mer populärt? Iofs såg vi på de många amerikanska sajter vi letade ringar (eller ringdesign snarare) på att vitt guld verkar mer poppis även där. Men dina föräldrar måste ha varit ganska tidiga med det när de gifte sig? Har du och O. vitt guld den eller har ni också temporära ringar och ska skaffa nya när ni har ert "riktiga" bröllop?

    Jag tycker inte att mina händer ser så skrynkliga ut i verkligheten men på bild blir det så, i alla fall närbild. Men jag borde nog också smörja in mig oftare!

    ReplyDelete
  8. Det är bara jag som har ring för tillfället, och den är i vitt guld. Det är ju den sk "whatever"-ringen ;-) Det blir en "riktig" vigselring när vi gifter oss och den får ju också bli i vitt guld. Jag tycker nog att det är snyggast om parets ringar matchar när det gäller färgen på guldet, så O får minsann också ha vitt guld :D Jag tror också att mina föräldrar var lite före sin tid, jag har inte sett så många andra i deras generation som har vitt guld i sina förlovnings- och vigselringar.
    Mitt intryck är att det är vanligare med vitt guld i Sverige än utomlands men det är bara min uppfattning.

    ReplyDelete
  9. Petra - Just ja, "whatever"-ringen kallar ni ju den :) Männen får helt enkelt anpassa sig, det är det äktenskapet handlar om ;) Det stämmer nog det med vitt guld förutom kanske USA då. Och i USA kanske det är en relativt ny trend medan det varit vanligt länge i Sverige. Det är tydligen det allra vanligast materialet i Sverige.

    ReplyDelete
  10. congratulations anna:) I've been away from blogging. Preparing for violin exam tomorrow. HELP!! ( but obviously NOT too busy to collect eggs on FB and look at blogs of friends...hee)

    ReplyDelete
  11. JÄTTEFIN! Grattis, vad roligt att du äntligen har den.

    KRAM!

    ReplyDelete
  12. Edina - Thanks! :) It's always like that; student corridors are never so tidy and clean as just before exams! ;)

    Marianne - Tack! Jag är så glad över och i den! :) Kramis

    ReplyDelete
  13. Vad vackert! Omgivningarna är ju otroliga, och den där sängen inbjuder verkligen till att försova sig...

    Och VILKEN ring! Jättefin! Och grattis! Jag måste ha missat! Skyller på semester och den ovanligt varma sommaren...

    Tack för din fina kommentar! Kramar

    ReplyDelete
  14. Mrs Clapper - Visst är det vackert i England! Och vi sov definitivt bra i den där sängen även om den var lite trång och vi hörde trafiken utanför!

    Tack! Vi förlovade oss redan den 5 april men då fick jag "bara" en temporär ring och så valde vi ut och lät tillverka en riktig ring. Och nu äntligen har jag fått den!

    Kram

    ReplyDelete