Wednesday, July 14, 2010

Facedicted

I just read that one in three women log onto Facebook as soon as they wake up in the morning. Haha, that's me! That said, I wouldn't probably do it if I didn't have an iPhone with a Facebook app. But I admit I'm addicted. To Facebook and to my iPhone :)

8 comments:

  1. Ha ha, jag med! O sa senaste igår att han var orolig för hur mycket tid jag spenderar på internet, då sa jag att 1) jag tittar inte på tv (vi har ingen tv och även på lägenhetshotellet tittade jag nästan aldrig på tv men det gjorde han) 2) jag läser också en massa böcker (det gör inte O) 3) när jag jobbade var jag inte alls lika mycket på internet (för jag surfade / bloggade etc aldrig på arbetstid) 4) jag är trots allt arbetslös för tillfället ;-)
    (vilket påminner mig att jag har två ansökningar att skriva ihop istället för att läsa bloggar)
    Kram!

    ReplyDelete
  2. En till beroende här. Både Facebook och iPhone ;)

    ReplyDelete
  3. Hahahaaaa!!!!!
    Själv kolar jag mail och min blogg det första jag gör när jag loggar på min dator. Men detta är inte alltid det förstajag gör på morgonenn dock. ofta är det lite mjöklk, ev blöjbyte och annat som kommer allra först. Innan datorn.... ;-)

    ReplyDelete
  4. Petra - Så du med alltså! Peter klagar också på min internetanvändning men jag har liknande anledningar (ursäkter?) som du, jag kan t ex inte komma åt Hotmail, Facebook osv. från jobbet (bloggar kommer jag iofs åt) så det är ju morgon och kväll bara. Dessutom läser jag, inte lika mycket som du men avsevärt mer än Peter som nästan aldrig läser. TV tittar jag på iofs men inte mer än Peter. Så jag har läget under kontroll haha!

    Hoppas det gick bra med ansökningarna! Kram!

    Västmanländskan - Skönt att höra att man inte är ensam! Ja, förutom resten av tredjedelen ;)

    Saltistjejen - Varför loggar man annars på datorn liksom? Kolla Nyheter? På jobbdatorn är det ju också mejlen man kollar först liksom. Men jag förstår att du måste göra lite annat först :) Jag brukar faktiskt kolla iPhonen innan jag ens går upp men sedan tar jag tag i morgonens sysslor.

    ReplyDelete
  5. Om det av nån anledning uppstår problem så man inte kommer åt internet känns det som att paniken är nära och man känner sig verkligen helt lost. Då, när man inte har det, tycker jag man mer än nånsin verkligen inser hur mycket man behöver och det betyder. Man känner sig helt avskuren från omvärlden och allting som händer också. Jag tror nog vi är många som är beroende :)
    Sen kan jag också känna att det rent praktiskt är helt nödvändigt, inte bara för sociala grejer utan rent nödvändigt. Jag menar, jag som bor här skulle ju inte ha en susning om svenska nyheter om inte internet fanns. Numera gör man ju "allt" via internet.
    Aprop nya Iphone, Iphone4 eller vad den heter. Såg att den fått väldigt mycket kritik och sågats. Nåt du är intresserad av att uppgradera till eller är du nöjd med den befintliga?
    Kramis!

    ReplyDelete
  6. Anne - Det är sant att man får panik. Man känner samtidigt hur larvig man är för ofta ordnar det sig snabbt men man blir ändå så frustrerad!

    Det är ju sant att man faktiskt gör en hel del nödvändigt via internet, t ex betala räkningar och kanske ändra vissa saker med en elleverantör eller liknande. Och det blir ju bara mer och mer så att viss service endast sker via nätet.

    Min iPhone är ändå ganska ny så jag kommer fortsätta med den i 18 månader tills bindningstiden är slut. Sedan kommer jag nog göra en uppgradering av operativsystemet så småningom men jag väntar tills de fixat alla buggar. Det är ju alltid buggar i början. Men 4G väntar jag som sagt med ett tag.

    Kram!

    ReplyDelete
  7. Jag loggar också in direkt på morgonen och kollar mejlen. Men jag är inte så kommunicerbar så där tidigt. FB är jag inte på, jag FB-vägrar : )

    Kram!

    ReplyDelete
  8. Marianne - Det beror på vad du menar med kommunikation. Jag skriver en hel del på FB på morgonen men om någon vill chatta är jag inte lika kommunicerbar :) Måste ju ha tid att göra mig i ordning och annat! Så du vill inte sälla dig till miljarden FB-användare, du? ;)

    ReplyDelete