Friday, February 29, 2008

Show & Tell: With or Without

I thought long and hard about this week's theme and planned for a while to write about etiquette, focussing on the pros and cons of such rules, when they are useful and when you can live without them. But then I started thinking about my recent trip to South Africa and the haves and have-nots in that country. Here are a few pictures that illustrate the poverty that still exists in South Africa.


Townships in Cape Town

Also Cape Town

A woman with her child in Cape Town - the girl was so cute!
It may not look like it but they did have electricity.

Trying the local brew in Cape Town.

Kiptown in Johannesburg - 60% of the population here have HIV/Aids.

It doesn't matter how poor you are, you can always play football and dream about becoming a pro.

We thought they were drinking milk but sadly we learned later that beer comes in cartons.

This is funny and tragic at the same time.

Water is a scarcity but smiles plentiful.

6 comments:

  1. Vilken smart och rolig tolkning. Innan jag läste din bildtext och hann läsa du skrev öl kommer i tetror så tänkte jag direkt att det såg lustigt ut att de dricker mjölk... Men det var alltså öl och inte mjölk.
    Bilderna är väldigt fina, de ser ut som från ett proffsigt journalistreportage.
    60% av befolkningen i Kiptown i Johannesburg som har HIV. Jag trodde det var ännu högre procent, därmed inte sagt det är "bra" med "bara" 60%... Tvärtom så klart. Vet du nåt om procenttalen för hur många, tillgången till bromsmediciner funkar (om den alls existerar) i dessa områden?

    ReplyDelete
  2. Tack för ditt beröm! Proffsigt journalistreportage...nja...kanske inte, men tack ändå!

    Kiptown var bara ett väldigt lite område i det stora Soweto utanför Johannesburg så det kan ju hända att det finns andra distrikt i Soweto som är värre vad gäller HIV och Aids. Vet faktiskt ingenting om hur det är med bromsmediciner där. Vi blev runtguidade av en ur den lokala befolkningen så vi undve för känsliga frågor. Känns ju ändå som om man är lite av en besökare på ett zoo, kan inte vara så kul för dem. Men i allmänhet så har ju inte Sydafrika den bästa policyn för HIV inte.

    ReplyDelete
  3. Spännande tolkning av temat och otroligt fina & intressanta foton. Sådana upplevelser får en verkligen att värdesätta (och sätta frågetecken vid) ens egna vardag. Vad härligt dock att "smiles are plentiful"! En bra avslutning, med en glimt av hopp!

    ReplyDelete
  4. Tack, kul att du gillade "reportaget"! :) Jag tänkte inte på att jag avslutade med det om leendena - det blev ju passande!

    ReplyDelete
  5. Underbara bilder o texter!

    Jag jobbade 6 mån med idrottsledarutbildning i bla Khayelitsha men mest i Eastern Cape. Bilderna lockade fram en del härliga minnen även om de visar mkt av det som är tragiskt (den ojämna fördelningen av tillgångar) med ett annars fantastiskt land.

    ReplyDelete
  6. Jag minns att du nämnde att du jobbat där ett tag! Spännande! Förstår att du måste längta tillbaka dit, särskilt om du inte varit tillbaka sedan dess.

    ReplyDelete