Tuesday, March 27, 2012

Potty

Isolde peed on the potty for the first time today!  We only got it a few days ago and have just encouraged her to sit on it a few times and today when Peter put her on it she did it!  It was probably just a one-off but we're proud anyway!

We're not going actively potty-train her yet since she's not even 15 months old yet but they say you can start training them at least to be aware from age 10 months so we thought we'd give it a shot.  So treating it more as playtime for now - carrying it around is fun - and letting her getting used to this new gadget in the bathroom.  The step from being able to pee on the potty and actually holding when out and about is of course big. 

This is the model we have got, the Hoppop Donut.  It's supposed to be good and I liked the design.  Yes, that's important too! :)

6 comments:

  1. Vad kul!! Kanske kan hon ändå bli torr rätt fort om hon visar lite intresse redan? För E tog det ju rätt lång tid. Mest för att vi inte riktigt orkade ta tag i det förrän vi kände att hon verkligen var mogen. Jag ville ju heller inte hålla på med detta då jag reste ensam med henne till Sverige i somras, så vi sköt medvetet på det. Det sköna med detta var att det hela gick otroligt fort och smärtfritt. Ett par olyckor under första två dagarna. That's it. Inga nattolyckor, vilket jag inte heller trodde för hon hade då varit torr hela nätterna i kanske 7-8 månader. Och påmindre än en vecka var hon helt torr även dagtid. Lycka till nu!
    Fin potta!!
    E har en röd Babybjörn. :-)
    Kram!!

    ReplyDelete
  2. Duktigt Isolde! Vi har också en potta till Alfred, men än så länge är han inte intresserad av att sitta på den, han tycker det är roligare att bära runt på den o kasta den i badkaret! ;)

    ReplyDelete
  3. Saltistjejen - Det skulle ju vara kul om hon blev torr i sommar men samtidigt är jag beredd på att det kan ta mycket längre än så. I morse bajsade hon t o m på pottan och det var innan frukost när hon inte brukar bajsa utan det brukar hon göra först efter. Men som sagt, får se hur det går i morgon. Hon har bajsat i blöjan också idag så det är ju inte så att hon säger till än haha :)

    Jag tänkte att om man börjar tidigt och gör det lite till lek och inte tvång så kanske det sker naturligt. Men som sagt, det är lite experiment så vi får se. Kan tänka mig att när ni väl körde i gång med E så gick det ganska snabbt för hon var så stor och förstod mer. Men Isolde förstår ju inte riktigt vad vi menar än.

    Kram!

    Marie - I morse bajsade hon t o m på den! Isolde försöker också bära runt på den men den är lite otymplig för henne så nu har hon också börjat försöka klättra i den och ställa fötterna i den :)

    ReplyDelete
  4. Skumt- jag kommenterade häromdagen men den verkar ha försvunnit:-(

    Duktiga Isolde som redan använder pottan! Och heja er!

    Vi börjar i sommar, både med toalettgående och nappstopp. Hoppas på en seger i alla fall:-)

    ReplyDelete
  5. Skolfröken - Skumt med kommentarer som försvinner! :(

    Hon har endast bajsat på pottan en enda gång efter den första gången men kissar gör hon flera gånger varje dag. Men hon kissar i blöjan också så det kommer nog ta sin tid. Men det vore kul om vi lyckas i sommar! Om hon är mogen!

    Vi får heja på varandra i sommar!

    ReplyDelete
  6. Så klart man ska gå på pottan med stil.. ;-) Här körde vi bara med en BabyBjörn-sitsförminskare och det gick också snabbt och lätt. På så vis slapp man ju också tömningen. ;-)

    ReplyDelete