Tuesday, December 06, 2011

Sleeping in Gothenburg

I am in Gothenburg on business and I don't know what I'm looking forward to the most, the prospect of interrupted sleep* for one night or two hours Christmas shopping tomorrow after my meetings have finished... Irrespectively I should probably turn off the lights now, as it's 10:30 pm and I need to get up by 7 am the latest.


* Isolde has had trouble sleeping lately.  She has no difficulties turning in sometime between 7 or 8 pm but then wakes up every night between 2 or 4 am, usually around 2, and then doesn't want to go back to sleep for at least 1½ hours... Don't know if it's a phase or because we're not in our own home or due to other changes in her life (me going back to work).  She's her usual happy-go-lucky self during the day though - except that she's picky with her food right now - so I think it's probably a phase. 

4 comments:

  1. Precis så där är Alfred också! Några nätter då och då är han vaken en timme på natten, men oftast vaknar han bara en kvart nån gång under natten, men sen vaknar han några fler gånger o vi behöver trösta honom för att han ska somna om... Lite tröttsamt! Och så är han superkräsen med maten... pust o stön. Skönt att höra att det är fler som har det som vi, då måste det ju vara en fas de går igenom, eller hur?!

    Skönt med hotellnätter! :)

    ReplyDelete
  2. Halsa till Goteborg fran mig! :-). Hoppas natten blev bra. Jag brukar ofta ha problem med att sova nar jag har en san dar lyxig natt da jag egentligen kan fa sova ostort. Jobbigt att hon vaknar upp och ar vaken sapass lange ... det ar sakert bara en fas dock!! kram

    ReplyDelete
  3. Njut av dagarna! Det kommer att bli härligt att komma hem sedan :)

    ReplyDelete
  4. Marie - Jag längtar verkligen till vi flyttar hem igen för då kan vi nog få ordning på hennes sömn. Nu kan vi liksom inte vara "hårda" och låta henne gråta för då stör vi Peters föräldrar. Samtidigt är det säkert en fas och kanske inte egentligen behöver åtgärdas. Vi sover ju alla i samma rum nu och således stör varandra. Samtidigt är det förändring i hennes liv - vi bor inte hemma och jag är den som är borta på dagarna vilket hon insett nu. Förut kunde hon som sagt vakna till på natten men det tog max en kvart att få henne att somna om. Men nu kan det ta 1-2 timmar och varken amning eller välling eller lek hjälper (ingen quick fix i alla fall). Om det inte blir bättre när vi flyttat hem, förhoppningsvis nästa helg, så får vi börja med kortare sovning på dagen.

    Millan - Sov tyvärr ganska dåligt för det var så varmt på rummet (upptäckte typ kl 05 varför, att ett element var på max fast jag satt termostaten på väggen på 17!) och jag brukar sova dåligt första natten på hotell. Och nu var det ju bara en natt så jag sov inte ut nästa natt...

    Sov en del i helgen men sedan blev söndag natt "kort" och så är man tillbaka på ruta ett... Men som sagt, det är troligen bara en fas!

    Västmanländskan - Det var bara två dagar (en natt) men det var skönt att komma hem ändå! :)

    ReplyDelete